İranlılar gezmeyi çok seviyor!

Bodrum Catamaran’ın sahibi ve işletmecisi Dilek Birgen: Catamaran Bodrum'un simgesi. Türkiye turizmine çok büyük bir katkımız var. gece gelenleri bir kenara bırakırsak gündüz Catamaran'ı görmeye geliyorlar. Müze gezer gibi Catamaran'ı geziyorlar. Bodrum esnafına dolayısıyla turizme katkımız büyük.

Bodrum Catamaran’ın sahibi ve işletmecisi Dilek Birgen, Catamaran'ın yaz sezonu boyunca hem bodrum esnafına hemde Türkiye turizmine ciddi katkısı olduğunu yaklaşık olarak 1,5 milyon dolarlık bir ekonomik değer kattıklarını söyledi. SuperHaber'den Neşe Berber, Dilek Birgen ile Bodrum, Catamaran ve turizm ile ilgili konuştu...

Catamaran’dan başlayalım...

Bodrum'un simgesi. Türkiye Turizmine çok büyük bir katkımız var. gece gelenleri bir kenara bırakırsak gündüz catamaran'ı görmeye geliyorlar. Müze gezer gibi Catamaran'ı geziyorlar. Dünya'da eşi benzeri yok. Başarıya ulaşmak insana çok güzel duygular yaşatıyor ama aslında çok zor bir iş. 15 sene oldu. Özellikle ilk başları çok zordu. Bizimkisi çok enteresan, profesyonellik gerektiren bir iş. Ben hep başındayım işletiyorum. Sahibiyim her gece çalışıyorum.

Yılın en fazla 5 ayı işin başında oluyorum. Guruplar geliyor. Üniversitelerden guruplar geliyor. Acentalar ile çalışıyorum. Daha kış aylarından programlarımız belli oluyor. Otel satar gibi Catamaran'ı da satışını yabancılara satıyorlar.

k

İranlılar gece gezmeyi çok seviyor...

İranlılar çok geliyor. Çok müşterimiz var. Kadınlar çok modern geldiklerinde gece 3'te havalimanına indiklerinde Catamaran diye çığlık çığlığa bağırıyorlar. Çok değişik insanlar geliyor. Herkes müşterimiz.

15’nci yıldasınız. Nasıl gidiyor işler? Her şey rayına oturmuş olmalı...

Gece işinde olmak çok zor dışardan görüldüğü kadar kolay değil.. Bizde kolay kolay problem çıkmıyor, kavga falan olmuyor. Sistem sayesinde tabii... herkesi içeri almıyoruz. Çok da sıkı bir aramadan geçiriyoruz. Ayrıca içerideki masa düzeninde çok hassasız. Ailelere, yaş gruplarına göre ayarlama yapıyoruz. Bir de artık olası bir gerginliği önceden hissedebiliyorum. Ve “Sorun çıkacak, şurayla ilgilenir misin?” diye güvenliğe talimat gönderiyorum. Şefleri çok usta, kibar bir dille uyarır, olay çıkmasını engeller.

DB_34

Ekonomi'ye nasıl bir rakamsal katkınız var?

Catamaran'ı yaklaşık 40-50 bin kişi bizi gündüz ve gece ziyaret ediyor olarak bakalım, 4 ayda 1,5 milyon dolar turizme katkı sunuyoruz. Catamaran'ın Bodrum'da demirlemesi ve orada olması hem Bodrum esnafına hemde Turizm'e büyük katkı koyuyoruz.

Kadın olmanın avantajı nedir?

Türkiye’de bu işi yapan tek kadınım. Zor taraflarıda var ama iyi tarafıda var. Sorun olmuyor mesela beni görünce hemen kendilerine çeki düzen veriyorlar. Ayrıca çok hijyen biriyim. Bütün bardaklar çamaşır suyuna girer. Temizliğe çok önem verdiriyorum. Gemi tuzlu suyla yıkanır. Geminin uzun ömürlü olması için deniz suyu kullanmamız lazım.

IMG_9756

Bodrum'u yurtdışına doğru tanıtabiliyor muyuz?

Yurtdışında neler yaşanıyor ama hiç biri haber olmuyor. Ama Türkiye'de en küçük bir olay olsun abartarak haber yapıyorlar. Türkiye'de bu kadar doğal güzellikler var onları bile doğru satmayı bilmiyoruz.

Bodrum'da deprem olduğunda hergün haber yaptılar ortalık yıkıldı diyorlar yıkılan bir yer yok. Abartmayı seviyoruz. Kendimizi doğru dışarıya aktarmayı bilmeliyiz. Amerika'da kaç yere terör saldırısı oldu bir kere haber yapılıp bitiyor. Bizde bir bir olay olduğunda günlerce kullanılıyor.

Deprem olduğundada baktık haberlerin sonu kesilmiyor bu haberler Bodrum'a zarar veriyor, en sonunda gazetecileri topladık konuştuk. Bakın hiç bir şey yok burada lütfen bu haberleri yapmayın artık hem Bodrum'a hem Türkiye turizmine zarar veriyorsunuz dedik. Biz kendi ülkemizin değerini daha çok bilmeliyiz.

İranlılar gezmeyi çok seviyor! ile ilgili etiketler bodrum catamaran dilek birgen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.