iPhone'larda korkutan tehlike: Yeni fark edildi!

iPhone'larda güvenlik zaafiyeti ortaya çıktı. Bu açık uzaktan erişimi mümkün kılıyor. Apple'ın ekosistemleri içerisinde en yüksek satış oranına iPhone'lara ait. Bu kadar çok satılan telefonların güvenlik açığı kullanıcıları korkutuyor.

Uzmanlar iPhone'larda güvenlik zaafiyeti bulunduğunu açıkladı. Bu açık iPhone'da uzaktan erişimi mümkün kılıyor. iPhone telefonlardaki bu açık güvenlik konferansında açıklandı. Güvenlik zaafiyeti iPhone'a uzaktan erişimi mümkün kılıyor. Peki bu güvenlik zafiyeti hangi iPhoneları etkiliyor?

iPhone, Apple'ın ekosistemleri içerisinde kuşkusuz en popüler olanı. Bu denli yüksek satış rakamlarına sahip olan iPhone, hackerların da ilgisini çekiyor.

iPhone

Black Hat Asia konferansında konuşan güvenlik araştırmacısı Marco Grassi, iPhone'lara uzaktan erişimin mümkün olduğunu belirtti. Bu güvenlik zaafiyeti kullanıcıları korkutuyor.

Bağlı olduğu WiFi üzerinden hiçbir izin veya sorgu sormadan direkt olarak işletim sistemine müdahale edebilindiğini ortaya çıkaran Marco Grassi, bu kritik açık nedeniyle konferansın ilgi çeken konuşmacılarından oldu.

shiftdelete.net'in haberine göre bu kritik açık iOS 10.2'den eski bütün sürümlerde aktif olarak kullanılabiliyor. Fakat eski iOS sürümüne sahip hala hatırı sayılır sayıda cihaz olduğunu da belirtti.

Eğer sizin iOS sürümünüzde eskiyle en güncel iOS versiyonuna yükseltmenizi öneriyoruz.

iPhone'larda korkutan tehlike: Yeni fark edildi! ile ilgili etiketler iPhone uzaktan erişim güvenlik zaafiyeti
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.