Merakla beklenen İOS 11 ne zaman yayınlanacak?

iOS 11'in çıkış yapacağı tarih duyuruldu.Apple'in yine kullanıcılara birçok yenilik sunacak olan yazılımı İOS 11 ne gibi değişikler yaratacak. Pek çok iPhone ile iPad modelinde değişiklik yapacak olan iOS 11 uygulaması 19 Eylül'de global olarak çıkışını gerçekleştirecek. Yeni kontrol merkezinde yer alacak ayarların büyük çoğunluğu 3D Touch özelliğine kavuşacak. İOS 11 ile telefonlarımıza gelen yenilikler neler? Peki iOS 11 hangi telefonlara yüklenecek? iOS 11 uyumluluğunu haberimizden kontrol edebilirsiniz...

Apple yeni sürümü olan İOS 11'i resmen tanıttı. Çıkış tarihi bugün olarak duyurulan İOS 11 bir çok yeniliğe imza atıyor. Teknoloji devi Apple beklenen sürüm İOS 11'i kısa süre önce duyurmuştu. Peki iOS 11 güncellemesi ne zaman gelecek? İOS 11 sürümü hangi telefonlara yüklenebilecek? İOS 11'in artıları ve eksileri neler? İşte tüm detaylar...

ertertet

İOS 11 UYUMLULUĞUNU KONTROL ETMELİSİNİZ. PEKİ DESTEKLENEN CİHAZLAR HANGİLERİ?

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s.

12.9-inç iPad Pro 2. nesil, 12.9-inç iPad Pro 1. nesil, 10.5-inç iPad Pro, 9.7-inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPod Touch 6. nesil...

Kontrolü yaptınız ve cihazınızı güncelleyebildiğinizi gördünüz mü? O halde sıradaki adıma geçelim. Böylesi büyük güncellemeleri aldığınız zamanlarda, yüklediğiniz ve kullanmadığınız uygulamaları silmek işinizi hızlandırır. Hafızanızı boşaltmak güncelleme süresini azaltacaktır. Bunun için uygulamaları ana ekranda üzerilerine basılı tutup silebilirsiniz. Her bir uygulamanın hafızanızda ne kadar yer kapladığını görmek içinse, Ayarlar > Genel > Depolama ve iCloud Kullanımı > Depolama Alanını Yönet yolunu izleyin.

iOS 11 güncellemesi en az 2 GB boş alan gerektiriyor. Bunun için bazı durumlarda uygulamaları silmek yeterli olmayabilir. Özellikle iPhone ve iPad’inizin hafızaları yüksek değilse, cihazınızdan gereksiz fotoğraf ve videoları PC’nize yedekleyerek yer açın ya da silin. İşinizi garantiye almak için 2.5 GB’a kadar hafıza boşaltmanızda fayfa var.

ewrwere

İOS 11 NE ZAMAN YAYINLANACAK İOS 11 HANGİ TELEFONLARA YÜKLENECEK?

iOS 11, 32 bitlik uygulamaları desteklemeyecek. Bu da demek oluyor ki 32 bit uygulamalar cihazınızı yavaşlatacak ya da probleme sebep olacaklar. Bu uygulamaları tespit etmek için:

Ayarlar > Genel > Hakkında > Uygulamalar sırasını takip edin. Bu ekranda gördüğünüz uygulamalar iOS 11’in 64 bitlik yapısıyla uyumsuz olanlar. Bunları sildikten sonra güncelleme yapmanız muhtemel sorunları ortadan kaldıracaktır.

iOS 11'i yüklemek için iTunes'u kurmayı planlıyorsanız Mac'inizdeki veya Windows PC'nizdeki yüklü olan iTunes'u en yeni sürümüne (iTunes 12.7'ye) güncellemeniz gerekiyor.

Apple, cihazlarınızı kayıpsız bir şekilde güncellemeyi planladı. Ancak teknoloji bazen şans işidir ve hiç beklenmedik şeyler yaşanabilir. Bu yüzden cihazınızın yedeğini almanıza fayda var. Elbette bunun için de bilgisayarlarınızda yüklü olan iTunes’u kullanabilirsiniz. Buradan aldığınız yedekler şifrelerinizi de güvenli bir şekilde saklayacaktır.

Apple, iOS 11'i 19 Eylül 2017 Salı günü, TSİ 20.00’da yayınlamış olacak. Bu saatten itibaren yukarıdaki listede görmüş olduğunuz iOS 11 uyumlu cihazlara sahip kullanıcılar, bildirim almaya başlayacaklar.

iOS 11 hem bağlı olduğunuz kablosuz ağ aracılığıyla hem de PC’nize yüklü iTunes aracılığıyla yüklenebilir. iTunes üzerinden güncelleme yapmak için cihazını bilgisayarınıza bağladıktan sonra güncelleme süresince çıkartmamanızda fayda var.

rwewerewrw

iOS 11 güncellemesinin Eylül ayı itibarıyla iPhone ve iPad'ler için yayınlanması bekleniyor.

Teknoloji devi Apple, işletim sistemi ve uygulamalarıyla bilgisayar ve tabletlerindeki yenilikleri tanıttı.

Apple'ın geleneksel "Dünya Geliştiricileri Konferansı" (WWDC) bu sene Kaliforniya'nın San Jose kentinde yaklaşık 5 bin 300 yazılımcının katılımıyla düzenlendi.

Sonbaharda yeni iPhone ile birlikte piyasaya sürülmesi beklenen iOS 11 işletim sistemi sayesinde kullanıcıların birbirlerine mesaj atar gibi para transferi gerçekleştirebileceği bildirildi.

Ayrıca, Apple'ın sesli komut uygulaması Siri'nin, İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca arasında sesli çeviri yapabileceği vurgulanırken, akıllı saat Apple Watch'ın yeni işletim sistemi olan WatchOS 4'te, sesli komut uygulaması Siri'nin daha geniş rol oynayacağı belirtildi.

Apple'ın masaüstü bilgisayarı olarak bilinen iMac için "macOS High Sierra" adlı yeni bir işletim sistemi duyurulurken, internet tarayıcısı "Safari" sayesinde kullanıcıların ziyaret ettikleri internet sayfalarında otomatik oynayan videoların engellenebileceği kaydedildi.

Şirket, ayrıca, yazılımcıların yeni uygulamalar geliştirebileceği "Metal 2"yi de tanıtırken, bu sayede "sanal gerçeklik" (VR) uygulamalarının da geliştirebileceğini aktardı.

Intel 7'nci jenerasyon işlemciye sahip yeni iMac masaüstü bilgisayarın 21,5 inch (54,6 santimetre) ekrana sahip modelinin 32 GB belleğe, 27 inch (68,8 santimetre) ekrana sahip modelin de 64 GB belleğe sahip olacağı belirtilirken, her iki modelin yüzde 80 daha hızlı grafik işlemciye sahip olacağı bildirildi.

Apple, dizüstü bilgisayarı MacBook'ta da yenilik yaptığını duyurdu.

Buna göre, 13 inch (33 santimetre) ekrana sahip olan MacBook Pro'nun 3,5 GHz hıza, 15 inch (38,1 santimetre) ekrana sahip olan MacBook Pro'nun da 3,1 GHz hıza sahip olacağı kaydedildi.

Apple'ın tableti iPad'in de geliştirildiği aktarılırken, 10,5 inch (26,7 santimetre) ekrana ve 12,9 inch (32,8 santimetre) ekrana sahip yeni iPad Pro'ların arkalarında 12 megapiksel, önlerinde de 7 megapiksele sahip kameraların bulunacağı bilgisine yer verildi.

3rwewq

İOS 11'DEN BEKLENMEYEN 11 YENİLİK

1. Daha hızlı kurulum: iOS 11'in kurulum süreci, Otomatik Kurulum sayesinde artık daha tertipli. Bir başka iOS cihazınız varsa, ikisini yakınlaştırıp tercihleri, parolaları, iCloud ayarlarını ve fazlasını eşitleyebileceksiniz.

2. Uygulamaları daha kolay bulun: App Store'un görünümü, iOS 11 ile birlikte değişiyor. İşlevsellik anlamında büyük bir yenilik olmasa da görünüm düzeni, eskisinden çok daha iyi görünüyor. Örneğin oyunlar, artık kendi sekmesine sahip.

3. Artırılmış gerçeklikle oynayın: iOS 11, eğlenceli AR deneyimlerinin kapısını açıyor. Bu sayede şehirlerin içinde gezebilir, Pokemon Go deneyiminizi geliştirebilir ve AR kullanacak her tür uygulamadan faydalanabilirsiniz.

4. Live Photos ile daha fazlasını yapın: Live Photos, mini video kliplerini isterseniz Instagram stili küçük video döngülerine dönüştürebiliyor veya uzun pozlama efekti oluşturabiliyor.

5. Normal fotoğraflarla daha fazlasını yapın: iOS 11'deki Kamera ve Fotoğraflar uygulamaları, fotoğraflarınızı iyileştirecek yeni filtrelerle geliyor. Bunun yanında Portre fotoğrafları için LED flaş desteği eklenmiş. QR kodlarını ek bir uygulama olmaksızın okutmanız da artık mümkün.

6. Klavyeyi tek elle kullanın: Bu işlevin kodları iOS'ta bir süredir bulunuyor ancak onu iOS 11'de kullanabiliyorsunuz. Emoji tuşunu basılı tutun ve istediğiniz klavye düzenine doğru sürükleyin. Artık tek elle daha kolay yazabilirsiniz. Normal klavyey dönmek için aynı adımları tekrarlayın.

7. Ekran görüntüleri üzerine yazı yazın: iOS 11'de ekran görüntüsü aldığınızda ekranın sol altında küçük bir resim gösteriliyor. Bu resme dokunursanız, üzerine metin veya çizim ekleyebilirsiniz.

8. Aynı anda daha fazla ayara ulaşın: Yeniden düzenlenen Kontrol Merkezi, daha çok ayarı aynı anda gösterebiliyor. Ayarlar > Kontrol Merkezi > Kontrolleri Özelleştir yolunu izleyin ve hangi seçeneklerin sunulduğuna göz atın.

9. Daha kolay ekran kaydı: iOS'da ekranınızı kaydetmek zor değildi, ancak artık daha kolay. Bir önceki ipucunda bahsettiğimiz Kontrolleri Özelleştir ekranında Ekran Kaydı düğmesini etkinleştirin. Artık ekran kaydını tek bir düğmeyle Kamera Rulosunda saklayabilirsiniz.

10. Sürüş sırasında rahatsız olmayın: iOS 11, sürüş sırasında otomatik olarak Rahatsız Etme modunu etkinleştiriyor ve hatta direksiyon başında olduğunuzu size ulaşanlara bildiriyor. Bu modu kendiniz etkinleştirmek isterseniz veya bir Bluetooth sistemine bağlandığında açılmasını isterseniz, Ayarlar'daki Rahatsız Etme başlığına göz atın.

11. Müzik zevkinizi paylaşın: Apple Music'de büyük bir fark görmeseniz de, artık bir Apple Music profili oluşturup son çaldığınız parçaları daha kolay paylaşabiliyorsunuz.

Merakla beklenen İOS 11 ne zaman yayınlanacak? ile ilgili etiketler Apple ios 11 beklenen sürüm ios 11 güncellemesi ios 11 sürümü hangi telefonlara yüklenecek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.