"İnternet yayınlarına RTÜK denetimi bir kez daha düşünülmeli!"

Star yazarı Ersoy Dede, internet yayınlarının da RTÜK denetimine alınmasıyla ilgili düzenlemeye itiraz etti. Dede, "Eğer bu haliyle internet yayın lisansı ve içerik denetimi RTÜK’e geçerse, yakında, cepten cebe arkadaşlarımızla katıldığımız doğum günü videolarını bile atamaz hale geliriz" dedi. 

İşte Dede'nin bugünkü yazısının ilgili bölümü:

İNTERNET YAYINLARINA RTÜK DENETİMİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet üzerindeki yayınlarda denetim hakkına sahip olmasını sağlayan düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Yasa, genel kurul aşamasında bu haliye kabul edilirse, bundan sonra internette düzenli olarak yapılan her tür ses ve görüntü yayını için lisans almak gerekecek.. Ayrıca yayınlar da RTÜK’ün denetimine girecek.. Değerli dostlar, interneti telif hakları bakımından ilgili meslek birlikleri denetliyor, suç içeriği bakımından da her türlü hukuki denetim zaten yapılıyor. Bir de RTÜK denetimi yersiz ve amaca hizmetten uzak bir kanal olacaktır. Kıstas, kriter, ölçü ne olacak, hakem kim? Bütün bunlar daha kamuya açık televizyon kanalları için bile tartışmalı halde.

Şimdi bir de internet yayınları çıkacak başımıza.. Böyle bir düzenlemenin yol açacağı ileriye dönük arızaları arz edeyim. Eğer bu haliyle internet yayın lisansı ve içerik denetimi RTÜK’e geçerse, yakında, cepten cebe arkadaşlarımızla katıldığımız doğum günü videolarını bile atamaz hale geliriz.. Bir kez daha bu meselenin tartışılması gerektiğini düşünüyorum..

"İnternet yayınlarına RTÜK denetimi bir kez daha düşünülmeli!" ile ilgili etiketler RTÜK internet yayın denetim
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.