İnstagram'da son görülme nasıl kapatılır? | Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da last seen var mı?

En çok kullanılan sosyal medya mecralarından biri olan Instagram'a yeni bir özellik geldi. Bu özelliğin kullanıcıları pek de memnun ettiği söylenemez. Gelen yeni güncellemeyle birlikte Instagram direct'e girildiğinde mesajlaştığınız kişilerin son görülme tarihi görebileceksiniz. Instagram'a Whatsapp'ta ve Messenger'da olan bir özellik geldi. Uzun zamandır beklenen ‘Son Görülme’ özelliği artık Instagram’da. Daha önce WhatsApp’ın ve bir çok uygulamanın kullandığı özellik artık Instagram’da da var. Bu özelilik pek çok kişi tarafından beklense de pek çok kişi için de kötü bir özellik. Vatandaşlarımız ise son görülme özelliğinin nasıl kapatılacağını merak ediyor. Peki, instagram son görülme nasıl kapatılır? Sosyal medya sitesi instagram'da son görülme var mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Sosyal medya sitesi instagram'da son görülme nasıl kapatılır? İnstagram'da yeni bir özellik geldi ancak bu güncellemenin kullanıcıları memnun ettiği pek söylenemez. Test edilen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, DM’lerde (Doğrudan Mesajlar) konuştuğu kişilerin çevrimiçi durumunu görebilirler. Çevrimiçi raporlar, Instagram’ın sadece metin öyküleri ve ekran görüntüleri için uyarılar gibi diğer özellikleri test ettiğini de öne sürüldü.. Sosyal medya yönüyle, insanların kayıt olabildiği, arkadaş ekleyip çıkarabildiği, mesajlaşabildiği dev bir ağdır. İlk çıkış amacı sadece fotoğraf paylaşmak olan Instagram, şu anda 500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısıyla tamamen bir fenomene dönüşmüştür. Peki, instagram son görülme nasıl kapatılır? Sosyal medya sitesi instagram'da last seen var mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

instagramda_son_gArAlme_AzelliAi_nasAl_kapatAlAriAerik

SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

Belirttiğimiz gibi Instagram, WhatsApp’de ‘Son Görülme’ ve Facebook Messenger’da ‘Aktif olarak’ benzer bir yeni özellik test edildi. Uygulamanın Instagram Direk Mesaj bölümüne girerek erişilebilir. Kullanıcı uygulamada çevrimiçi olduğunda en son görüldüğü zaman gösteriliyor. ‘Şu an Aktif ‘, ‘Bugün aktifti’, ‘1 saat önce aktifti’, ’24 saat aktif’ gibi zaman aralıkları belirtiliyor. Seçenekler menüsünden aşağıdaki ekrana ulaşarak Instagram’ın son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

son_gArAlme_AzelliAi_nasAl_kapatAlAr_sadfads

son_gArAlme_AzelliAi_nasAl_kapatAlAr

INSTAGRAM NEDİR?

Instagram, basitçe bir fotoğraf paylaşma uygulamasıdır. Sosyal medya yönüyle, insanların kayıt olabildiği, arkadaş ekleyip çıkarabildiği, mesajlaşabildiği dev bir ağdır. İlk çıkış amacı sadece fotoğraf paylaşmak olan Instagram, şu anda 500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısıyla tamamen bir fenomene dönüşmüştür. Bırakın sadece fotoğraf paylaşmayı, Instagram üzerinden mesaj gönderip alabilirsiniz. Bazı söylentilere göre, Instagram’daki mesajlaşmanın WhatsApp’a yaklaştığı söylenmekte. Çoğu insan, Instagram’ı Facebook’un icat ettiğini düşünse de durum öyle değil. Instagram 2010 yılında, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirildi. 2012 yılında Mark Zuckerberg’in yoğun uğraşları sonucu Facebook tarafından satın alındı. Instagram’ın kelime anlamı nedir?, gibi sorular geliyor. Instagram’ın anlamı, İngilizcedeki “Instant” ve ” Telegram” kelimelerinin birleşimiyle oluşur. Eskiden kameralar, Instant yani anlık çekim olarak pazarlanırdı ve insanlar fotoğrafları birbirlerine Telegram yani türkçedeki telgraf olarak gönderirlerdi. Bundan esinlenilmiştir.

instagramda_son_gArAlme_AzelliAi_nasAl_kapatAlArsdasd

INSTAGRAM NE İŞE YARAR?

Instagram yukarıda da belirttiğimiz gibi aslında özünde fotoğraf paylaşmaya yarayan bir uygulama. Lakin, günümüzde fotoğraf paylaşamadığınız bir sosyal medya uygulaması zaten yok. Facebook, Twitter, Pinterest vb. bu sosyal medya mecralarının tümünde zaten fotoğraf paylaşma var. Peki nedir Instagram’ı bu kadar ünlü yapan şey. Tabii ki hiç kuşkusuz, türünün ilk örneği olması. Dünyada bazı şeyler vardır, bunlardan biri de bir girişimde ilk olmak. İnsanlar ilk olanları daha çok hatırlar ve benimser. Instagram üzerinden fotoğraflarınızı paylaşırken, bu fotoğraflara çeşitli filtrelemeler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra videolarınızı ekleyebilir hatta hikaye bile paylaşabilirsiniz. Az önce yine söylediğimiz gibi direct message üzerinden arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz.

INSTAGRAM NASIL KULLANILIR?

Instagram‘ı kullanmaya başlamak için öncelikle, akıllı telefonlarınıza uygulamarı indirmeniz gerekiyor. Linkleri şöyle bırakalım;

iPhone kullanıcıları: https://itunes.apple.com/az/app/instagram/id389801252?mt=8

Android kullanıcıları: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android&hl=tr

Windows Phone kullanıcıları: https://www.microsoft.com/tr-tr/store/p/instagram/9nblggh5l9xt

Yukarıdaki adreslerden, telefonunuz için Instagram’ı edinebilmeniz mümkün. Pekala, uygulamayı telefonunuza indirdiniz şimdi ne yapacaksınız?. Instagram’da bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. Bunun için detaylı yazımıza hemen buradan göz atın. Instagram hesabınızı oluşturduktan sonra, Instagram’ı mailinizle onaylayın ve kullanmaya hemen başlayın. Instagram’ı kullanmaya başlamak için, hemen bir fotoğraf paylaşın ve sistemin nasıl işlediği hakkında fikir sahibi olun. Instagram hesabınızı oluşturduktan sonra, Instagram hesabınızı kişilerinizle eşler, böylelikle arkadaşlarınızı kolayca arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın fotoğraflarını beğenebilir ve yorum atabilirsiniz.

instagramda_son_gArAlme_AzelliAi_nasAl_kapatAlArsfasfsa

INSTAGRAM PAYLAŞIMI NASIL YAPILIR?

Instagram’da paylaşım yapmak çok kolaydır. Hangi cihazdan olursa olsun;

Instagram’ı açın
Ekranın en orta alt kısmında yer alan ( + ) kısmına tıklayın.
Bu kısım sizin fotoğraf kütüphanenizi açacaktır.
Fotoğrafınızı seçin, filtre uygulayın, hashtag ekleyin ve paylaş butonuna basın.
Instagram Yararları ve Zararları
Pek çoğumuz artık Instagram bağımlısı durumuna geldik. Pek çoğumuz da Instagram dünyasına henüz katılmış değiliz. Hepimiz için de Instagram’ın yararları ve zararlarını bilmek önemli.

YARARLARI

İletişimi güçlendiriyor.
Yalnızlık sorununu bir nebze gideriyor.
Yeni arkadaşlıklar sağlıyor.
Vakit geçirmenizi sağlıyor.
Satış yapabilmenize olanak sağlıyor.
Popülaritenizi yansıtarak psikolojik olarak tatmin olmanızı sağlıyor.

ZARARLARI

Psikolojik olarak takıntılılık yaratabiliyor.
İlişkiler arasında gerginliklere yol açabiliyor.
Bağımlılık yaratıyor.
Gün içinde yapmanız gereken aktiviteleri engelleyebiliyor.

INSTAGRAM KULLANMA İNCELİKLERİ

Instagram’ı yeni kullanmaya başladıysanız, şüphesiz ki ilk problem: “popüler olmak” olacaktır. Popüler olmanın pek çok yolu var. Örneğin, hashtag yani etiket kullanımı, arkadaş çevrenizin geniş olması veya herkes tarafından ilgi görecekler içerik paylaşmak bunlara örnek olarak gösterilebilir. Öncelikle bir şahısı temsilen Instagram hesabı kullanıyorsanız, paylaşımlarınızın alımlı ve çekici olmasına özen gösterin. Doğru etiket kullanımı da ayrıca önemli. Kurumsal bir hesap yönetiyorsanız, paylaşımlarınızın firmanızın karakterini yansıttığına ve profesyonel olduğuna emin olun. Buna ek olarak, doğal yollarla istediğiniz artışı yakalayamıyorsanız, ücretli yollara başvurabilirsiniz. Bu bağlamda, internet sitemiz üzerinden çeşitli Instagram paketlerine göz atabilirsiniz. Örneğin, Instagram’da takipçi satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İnstagram'da son görülme nasıl kapatılır? | Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da last seen var mı? ile ilgili etiketler Instagram son görülme nasıl kapatılır instagramda son görülme var
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.