İlker Başbuğ'dan flaş açıklamalar! "15 Temmuz bir askeri darbe değil..." / VİDEO

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ dün akşam FOX TV canlı yayınında Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlarken önemli tespitlerde bulundu. Özel yayında konuşan İlker Başbuğ, "15 Temmuz’un bir askeri darbe olmadığını, FETÖ’nün silahlı darbesi olduğunu ve darbe girişiminin bir senaryo olmadığını" ifade etti. İlker Başbuğ, Hulusi Akar için neler söyledi? İlker Başbuğ'un açıklamaların sizler için derlediğimiz bu haberimizde...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ dün akşam FOX TV canlı yayınında Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlarken önemli tespitlerde bulundu. İlker Başbuğ darbe hakkında ne dedi? Özel yayında konuşan İlker Başbuğ, "15 Temmuz’un bir askeri darbe olmadığını, FETÖ’nün silahlı darbesi olduğunu ve darbe girişiminin bir senaryo olmadığını" ifade etti. İlker Başbuğ, Hulusi Akar için neler söyledi?

İlker Başbuğ, ayrıca "15 Temmuz’da başta Hulusi Akar olmak üzere TSK komuta kademesinin iyi bir sınav veremediğini" de ekledi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, FETÖ'nün TSK'ya nasıl yerleştiği konusunda MİT'i işaret etti. Başbuğ ayrıca, 2009 yılında kozmik odaya girilmesiyle ilgili olarakta "Başbakan kozmik odaya girilmesinin uygun olacağını söyledi" dedi.

ilker

"TSK MİT'TEN ÇEKİLDİKTEN SONRA DURUMLAR DEĞİŞTİ"

15 Temmuz özel yayınında çarpıcı açıklamalarda bulunan Başbuğ'un, kendisine yönelik tutuklamanın FETÖ'nün ilk ciddi meydan okuması olduğunu, hemen ardından MİT tırları vb. olayların geldiğini söyledi. Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın "Nasıl oluyorda TSK'ya bu kadar FETÖ'cü sızabiliyor" sorusuna yanıt veren Başbuğ, MİT'i işaret etti. "Karargahta askerin, sivil hayatta ise MİT'in sorumlu olduğunu" belirten Başbuğ, "2002-2010 yılları arasında MİT'ten bize tek bir bilgi gelmemiştir" iddiasında bulundu. MİT'in, TSK'nın içine sızmaya çalışan FETÖ'cülerle ilgili bilgi vermeme nedenlerinin temellerini 28 Şubat'a dayandıran Başbuğ, "TSK MİT'ten çekildikten sonra durumlar değişti" ifadelerini kullandı.

ilker2

"15 TEMMUZ BİR ASKERİ DARBE DEĞİL"

İlker Başbuğ, "15 Temmuz’un bir askeri darbe olmadığını, FETÖ’nün silahlı darbesi olduğunu ve darbe girişiminin bir oyun yada senaryo olmadığını" ifade etti. İlker Başbuğ, ayrıca "15 Temmuz’da başta Hulusi Akar olmak üzere TSK komuta kademesinin iyi bir sınav veremediğini" de belirtti.

Başbuğ, "Bunu TBMM 15 Temmuz’u araştırma komisyonunda da söyledim, burada da ifade edeyim; 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olamamasının en önemli nedeni Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinin bu darbeye karşı direnmesidir. Aksi olsaydı ne olurdu diye düşünmek bile istemiyorum. Allah korusun" dedi.

İLKER BAŞBUĞ KİMDİR?

ilker3

Orgeneral İlker Başbuğ, 1943 Yılında Afyonkarahisar’da Doğmuştur. 1962 Yılında Kara Harp Okulundan, 1963 Yılında Piyade Okulundan Mezun Olmuştur.

1971 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına Bağlı Çeşitli Birliklerde Takım Ve Bölük Komutanlığı Yapan Orgeneral Başbuğ, 1973 Yılında Kara Harp Akademisinden Mezun Olmuş, Ardından Kurmay Subay Olarak; Genelkurmay Plan Ve Harekat Daire Başkanlığında Proje Subaylığı Ve Harp Akademileri Komutanlığında Öğretim Üyeliği Yapmıştır. Müteakiben Belçika/Brüksel’de NATO Uluslar Arası Askeri Karargahı(Ims)’Nda İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü Ve 51 Nci Piyade Tümeni 247 Nci Piyade Alay Komutanlığı Görevlerini Yürütmüştür.

1989 Yılında Tuğgeneralliğe Terfi Etmiştir. Tuğgeneral Rütbesi İle Belçika/Mons’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahında (Shape) Lojistik Ve Enfrastrüktür Daire Başkanlığı, Müteakiben 1 Nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 1993 Yılında Tümgeneralliğe Terfi Etmiştir. Tümgeneral Rütbesi İle Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı Ve Belçika/Mons’da Milli Askeri Temsil Heyeti (Nmr) Başkanlığı Görevlerini Yürütmüş, 1997 Yılında Korgeneralliğe Terfi Etmiştir. Korgeneral Rütbesi İle 2 Nci Kolordu Komutanlığı Ve Milli Güvenlik Kurulu Genelsekreter Başyardımcılığı Görevlerinde Bulunduktan Sonra 2002 Yılında Orgeneralliğe Terfi Etmiştir.

Orgeneral Rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Iı Nci Başkanlığı Ve 1 Nci Ordu Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş 30 Ağustos 2006 Tarihinden Geçerli Olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Görevine Atanmıştır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrıllmasıyla Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ getirildi.

Orgeneral Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürüttü ve 30 Ağustos 2010 tarihi itibariyle emekli oldu.

Bayan Sevim Başbuğ İle Evli Olan emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 2 Çocuğu Vardır. İngilizce Bilmektedir.

“İnternet Andıcı” soruşturması kapsamında tutuklandı
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ‘İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında Ergenekon Savcısı Cihan Kansız tarafından 5 Ocak 2011 günü 6 saat 50 dakika ‘şüpheli’ sıfatıyla sorgulandıktan sonra sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamalarından tutuklandı.

Başbuğ, adliye çıkışında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklanmıştır. Takdir yüce Türk halkınındır” dedi.

Başbuğ’un mahkemede, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmasının trajikomik olduğunu belirterek “Bu iddianın bu şekilde dile getirilmesi bile benim için en ağır cezadır, bundan sonra ne ceza verilirse bu beni daha fazla üzmez. Kötü amacım olsa 700 bin kişilik gücü elinde tutan bir komutan olarak başka yolları denerdim” dediği öğrenildi.

İlker Başbuğ'dan flaş açıklamalar! "15 Temmuz bir askeri darbe değil..." / VİDEO ile ilgili etiketler İlker Başbuğ TSK MİT FETÖ Fox TV 15 Temmuz Askeri darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.