İlkadım’da Muhtarlar Zirvesi!

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Derebahçe Sosyal Tesislerinde yapılan muhtarlar buluşmasında, Samsun’un en eski yerleşim yeri olan İlkadım’ın geleceğinin yerinde dönüşüm olduğunu söyledi.

İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde Samsun Valiliği organizasyonunda İlkadım ilçesi mahalle muhtarlarıyla buluşma programı yapıldı.

İç İşleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda tüm illerde periyodik yapılan muhtarla buluşması Samsun’da da tüm ilçelerde belirli bir program dahilinde yapılıyor. İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde yapılan Samsun İlkadım İlçesi Muhtarlar Toplantısına, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Kaymakamlığı, Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi bürokratları, Samsun Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Gökmen Şahin ve mahalle muhtarları katıldı.

ilkadAmmuhtarlar_9

TOK, VİZYONER PROJELERİNİ ANLATTI

Belediye olarak yapılan hizmetleri anlatan ve ilçenin fiziki yapısı hakkında bilgilendirme yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Derebahçe Sosyal Tesisleri, Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi, Selçuklu mimarisiyle yapılan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi, Yeni Belediye Hizmet Binası, İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu, Yerinde Dönüşüm Projesi, 2,5 yılda ilçe genelinde yapılan 43 park ve 10 halısaha, Fen İşleri Müdürlüğü’nün mahallelere yaptıkları yol çalışmaları ve camilere yapılan tadilat, bakım, onarım ve çevre düzenlemeleri hakkında açıklamalar yaptı.

İLKADIM’IN GELECEĞİ YERİNDE DÖNÜŞÜMDE…

İlkadım İlçesi’nin en büyük sorunun plansız yapılaşmadan doğan çarpık kentleşme olduğunu söyleyen Başkan Tok, “ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk belediye başkanlığım döneminde Hastane ve Selahiye mahallerinde TOKİ tarafından 286 konut inşa edildi. Yine Hastane ve Kökçüoğlu mahallerinde şu an yerinde dönüşüm çalışmamız var. 2004-2009 yılları arasındaki belediye başkanlığım görevi süresince, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Beyefendi’nin destekleriyle Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde emsal değerini yükseltip 4 emsal yaptık. Planlama çalışmaları bitti, meclisten geçti ve askı süresi sona erdi. Şimdi vatandaşlarımız müteahhitlerle görüşme durumuna geldi. İlkadım’ın geleceği yerinde dönüşümde..” diye konuştu.

ilkadAmmuhtarlar_2

ATLAMAZ; “KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

İlkadım Kaymakam Turan Atlamaz ise, Kaymakamlık olarak ilçede yaptıkları faaliyetleri anlattı. Kaymakam Atlamaz, “ Kurumlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, Devletin şefkat elini kadim devlet geleneği içerisinde sürdürdüklerini kaydetti.

YILMAZ; “İLKADIM’DAKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMDEN MUTLUYUM”

İlkadım’da değişim ve dönüşümün kendisini mutlu ettiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un en eski yerleşim yeri olan İlkadım’da çarpık kentleşmenin mazisinin çok eski yıllara dayandığını anlatarak, planlı ve düzenli kentleşme ile bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etti. İlkadım’ın güney koridorda geliştiğini anlatan Yılmaz, Samsun’da gelişim ve dönüşüm İlkadım’da güneye doğru Ataköy Badırlı ve orayı takip eden aksta gelişerek devam edecek.” diye konuştu.

ilkadAmmuhtarlar_1

VALİ ŞAHİN; İLKADIM’DA KENTSEL YENİLENME İHTİYAÇ

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “ Kentsel dönüşümün özellikle İlkadım’da bir ihtiyaç olarak öne çıktığını söyleyerek düzenli ve planlı konutlaşmaya dikkat çekti. Samsun genelinde tüm ilçelerde düzenledikleri muhtarlar buluşmasında kaymakamları görevlendirdiklerini ifade eden Vali Şahin, “ Şehrimiz deniz ile iç içe bir kent. Diğer ilçelerde yapılan toplantılarda kaymakamlarımıza talimat verdim. Samsun genelinde konutların çoğunun dış cephesinde sıva ve boya yok. Estetik yok. İçi sıvasız ve boyasız bir evde oturan var mı? İçini boyuyorsun neden dışını boyamıyorsun. Muhtarlarım sizlerin bu konuda sorumluluğu büyük. Bu konuya hassasiyetle yaklaşık vatandaşlara bu konuda telkinlerde bulunun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, muhtarların talep ve isteklerini dinledi ve çözümler getirildi.

İlkadım’da Muhtarlar Zirvesi! ile ilgili etiketler ilk adım erdoğan tok muhtarlar zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.