İkinci Zarrab vakası! ABD'de bir isim daha tutuklandı

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanması ve Türkiye'ye yönelik suçlamalarda bulunulmasının ardından benzer bir dava daha açıldı.

Davaya konu olan isim bu kez 38 yaşında İranlı bir iş adamı olan Ali Sadr Haşimi Nejad. Genç iş adamı dün uçaktan iner inmez ABD’nin Virginia eyaletinde tutuklandı. Kendisine yöneltilen suçlamalar ise Zarrab ile aynı; ABD’yi dolandırma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’na(IEEPA) uymama, IEEPA’yı delmek için komplo kurma, bankacılık sahtekarlığı, bankacılık sahtekarlığı için komplo kurma, kara para aklama ve İran’a ambargoyu delmek.

İşte SuperHaber'in ele geçirdiği Ali Sadr hakkında hazırlanan iddianamenin ilk sayfası ve tıkladığınızda ulaşacağınız metnin tamamı...

Ekran_Resmi_2018-03-24_21.35.48

HEDEFTE YİNE TÜRKİYE VAR

Nejad, Zarrab'tan farklı olrak Türk vatandaşı değil. Ancak buna rağmen dosyada Türkiye de geçiyor. İşte gazeteci Gökhan Özbek'in aktrardığı ve ilerleyen günlerde Türkiye'nin başını ağrıtması muhtemel olayın detayları:

alis1

alis2

alis3

alis4

alis5

alis6

alis7

İkinci Zarrab vakası! ABD'de bir isim daha tutuklandı ile ilgili etiketler ABD zarrab ali sadr haşimi nejad
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.