İki Türk mühendis büyük ödülü aldı...

Hollanda'da iki Türk ortak; yatay ve taşınır, yapboz bilgisayar kasası icat etti. İkili, tasarladıkları bu bilgisayar kasasıyla IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerine layık görüldü.

Hollanda'da iki Türk ortak; yatay ve taşınır, yapboz bilgisayar kasası icat etti. İkili, tasarladıkları bu bilgisayar kasasıyla IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerine layık görüldü.

Alüminyum bilgisayar kasaları uzmanı iki Türk ortaktan iş adamı Muhammed Başalan, geçen yıl Tayvan'da dünyanın en büyük bilgisayar fuarına katıldıklarını söyleyerek, "Burada bizi uluslararası teknoloji medyaları ve dünya bilgisayar beyni hız yarışması kurumu ziyaret etti ve özel tasarlanmış bilgisayar kasaları ile alakalı kullanım ve kalite sıkıntılarını dile getirdiler." dedi.

Fuardan ayrıldıktan sonra bilgisayar dünyasının bu sıkıntısını çözmek için ortağı Fatih Özgören ile bir araya geldiklerini dile getiren Başalan, yaptıkları araştırmalar sonucunda yatay ve taşınılır, yapboz bilgisayar kasası icat ettiklerini söyledi.

'VİDALARI BİLE ÖZEL'

Tasarımlarının üst düzey kalitede alüminyum ile tek bir parçadan yapıldığını aktaran Başalan, "Kasanın vidaları bile dünyanın hiçbir yerinde satılmayan özel tasarlanmış vidalardan oluşuyor. Çünkü bilgisayarın anakartı ve diğer parçaları devamlı söküp takıldığı için farklı ve kaliteli olması lazım." diye konuştu.

Tasarımlarının kolaylıkla taşınabilen, gayet hafif bir kasa olduğunu belirten Başalan, "Kasanın, kullanışlı olması lazım çünkü elinizle her tarafına ulaşabilmeniz lazım. Kasanın, başka bir mekana veya ülkeye taşınması gerektiğinde aynı şekilde parçaları çıkarılıp kullanılması gereken yerde tekrar monte edilebiliyor." dedi.

İki Türk mühendis büyük ödülü aldı... ile ilgili etiketler türk mühendisler ödül bilgisayar kasası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.