Hürriyet yazarı uyardı: Suyu oturarak için!

Hürriyet gazetesi yazarı Prof.Dr Osman Müftüoğlu bugün köşesinde su tüketimi konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Sağlıklı bir yaşam için su tüketiminin artırılması gerektiğini vurgulayan Osman Müftüoğlu, Hz. Muhammed'in sünneti doğrultusunda Müslümanlar arasında uygulanan bir geleneği destekler nitelikte açıklamalar yaptı.

Prof.Dr Osman Müftüoğlu sağlık açısından suyun oturarak içilmesini önerdi.

İşte o tavsiyeler;

Susadığınız her an, her zaman su içebilirsiniz. Ama yine de küçük bazı uyarıları, minik püf noktalarını dikkate almanızda fayda var.

Birincisi şu: Çocuklar susuzluk hislerini ifade etmekte zorlandıkları, yaşlılar ve hastalar da susuzluklarının farkına varamadıkları için su ihtiyacını karşılarken süreci susuzluk duygusu ile yönetmek doğru olmayabiliyor.

İkincisine gelince: Su içme işini yemekle iç içe sürdürmek doğru değil. Yemek sırasında su içmemekte fayda var. Nedeni şu...

Yemek yerken içtiğiniz su her şeyden önce midede doygunluk ve dolgunluk hissi yaratacaktır. Bu da beslenme ritminizi aksatır.

Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var.
Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin. Eğer bu işi biraz daha güçlendirmek istiyorsanız zaman dilimlerini birer, hatta ikişer saate çıkarabilirsiniz.

İsterseniz yazıyı faydalı bilgilerle tamamlayalım: Suyu çok soğuk veya sıcak değil ılık için.

Ayakta değil, oturarak içmeyi tercih edin. Yavaş ve sakin için. Suyun ağzınızda bir süre kalmasına izin verin. Bu sonuncusu tükürük üretiminizi artıracak, hazım gücünüze katkı sağlayacak, ağız ve diş sağlığınızı da güçlendirecektir.

Hürriyet yazarı uyardı: Suyu oturarak için! ile ilgili etiketler Hz. Muhammed Osman Müftüoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.