Hulusi Akar'dan "FETÖ sanığı ile ortak" suçlamasına yanıt

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, Tümgeneral Mehmet Dişli'nin “Ortak villa arsası” satın aldıkları iddia edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal önemli bir iddia ortaya attı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, Tümgeneral Mehmet Dişli'nin “Ortak villa arsası” satın aldıklarını öne sürdü. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise CHP'li Tanal'ın iddiaları yalanlandı.

“SORDUM, CEVAP VERMEDİ”

CHP'li Mahmut Tanal, Sözcü’den Başak Kaya’ya yaptığı açıklamada “Elimde böyle bir bilgi var. Cevap alana kadar sormaya devam edeceğim. Hulusi Akar'ın bu soruya yanıt vermesi lazım” dedi. Tanal şöyle konuştu: “Bana öyle bir bilgi geldi, sordum. Kimse cevap vermedi. Sormaya da devam edeceğim. İnsan kiminle birlikte arsa, ev alır. Emeklilik döneminde komşuluk yapmak için alındığı söyleniyor. İhbar bu şekilde. İnsan kiminle komşuluk yapmak ister. Ruhen ve fikren anlaştığı kişilerle. Eğer böyle bir şey varsa başka ilişkileri gündeme getirir. Aslında Akar'ın kendisinin konuşması lazım. Konuşmaz ise sükut ikrardan mı gelir diyeceğiz. Hayatın olağan akışına göre biri soru soruyor ise, sizin de uzaktan yakından bir alakanız yok ise, yanıtlarsınız. Ben bir soru soruyorum, cevabını bekliyorum.”

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nden Sözcü’ye yapılan açıklamada ise, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın hiçbir şekilde iddia edildiği gibi Sakarya Pamukova bölgesinde üzerine kayıtlı arsa yoktur. Bu konuda yapılan açıklamalar maksatlı ve gerçek dışıdır” denildi.

Hulusi Akar'dan "FETÖ sanığı ile ortak" suçlamasına yanıt ile ilgili etiketler Genelkurmay CHP Mahmut Tanal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.