Hermana belgeselinin İstanbul’daki ilk gösterimi SALT Galata’da

Ankara Yahudilerinin hikayesini anlatan belgesel filmin gösteriminin ardından, “Bir Varmış Bir Yokmuş: Ankara Yahudileri” panelinde topluluğun tarihi incelenecek.

Anadolu’nun en eski Yahudi topluluklarından olan Ankara Yahudilerinin geçmişi milattan önce ikinci yüzyıla uzanır. Topluluğun kentteki nüfusu, 15. ve 20. yüzyıllardaki büyük göçlerle kayda değer bir şekilde artar. Enver Arcak’ın 2017 yapımı belgesel filmi Hermana, 20. yüzyıl Ankara Yahudilerinin bu çok bilinmeyen sosyal ve ekonomik tarihini, İsrail’in çeşitli yerlerine ve İstanbul’a göç etmiş olan topluluk üyelerinin tanıklıklarıyla aktarır.

Filmin gösterimi ve yönetmenle kısa bir soru-cevap oturumunun ardından program, “Bir Varmış Bir Yokmuş: Ankara Yahudileri” paneliyle devam edecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yahudi Toplulukları Çalışma Birimi (YATOÇ) tarafından SALT’ın iş birliğiyle düzenlenen panel, Bülent Bilmez’in moderatörlüğünde; Ömer Türkoğlu, Rıfat Bali ve Murat Koraltürk’ün katılımıyla gerçekleştirilecek.

Hermana belgesel filmi, Arcak’ın 2016’da SALT Araştırma Dr. Mehmet Bozdoğan Fonu ile desteklenen “‘Hermana 20. Yüzyıl Ankara Yahudileri Görsel Araştırma Projesi” sonucunda üretilmiştir. Film, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ardından, İstanbul’da ilk kez SALT Galata’da gösterilmektedir.

Hermana belgeselinin İstanbul’daki ilk gösterimi SALT Galata’da ile ilgili etiketler hermana belgesel bir varmış bir yokmuş gösterim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.