Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber... Helikopterimiz düştü, şehitlerimiz var...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, "ATAK helikopterimiz düştü. İki asker şehit. Herhangi dış bir müdahaleyle düştüğü konusunda kesin bir delil yok, belge yok" açıklaması yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada da, "ATAK helikopteri saat 13.00 sularında kırıma uğramıştır. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, düşen helikopterin havada alev almasına rağmen iniş yapmayı başardığı ancak iki personelin helikopterden çıkamayarak şehit düştükleri öğrenildi.

ENKAZA ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

DHA'nın haberine göre ise Zeytin Dalı Harekatı’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait helikopter isabet alıp düştü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan helikopterin düşmesine ilikin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, operasyona katılan iki helikopterden birinin düştüğünü ve 2 askerin şehit olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahale ile düştüğü konusunda elimizde delil yok" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Helikopterin düştüğünü ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki konuşmasında, "Bir helikopterimiz düşürüldü. Ama biz tabii bunların bedelini çok daha ağır ödeteceğiz. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunların bedelini misliyle değil katbekat fazlasıyla ödeyecekler" dedi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada da, "13.00 sularında ATAK tipi helikopterimiz kırıma uğradı, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Olayla ilgili teknik heyet incelemesi başlatıldı." denildi.

Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber... Helikopterimiz düştü, şehitlerimiz var... ile ilgili etiketler helikopter Şehit Afrin Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.