HDP'den gelen son açıklamanın ardından Ersoy Dede'den çarpıcı yorum / VİDEO

HDP Eş başkanı Serpil Kemalbay, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü parti olarak desteklediklerini, bu desteği somut olarak sunacaklarını açıkladı.

Kemalbay, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde partisince düzenlenen bayramlaşma programından sonra gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

“Adalet Yürüyüşü"nü başladığı günden beri desteklediklerini söyleyen Kemalbay, şöyle devam etti:

"YÜRÜYÜŞLE MÜCADELEMİZ PARALEL"

"Toplumsal kesimlerin bütün farklılıklarıyla bir araya gelebileceğini ve ortak hareket etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede Adalet Yürüyüşü'yle, bugüne kadar bizim sürdürdüğümüz mücadele arasında bir paralellik görüyoruz. Adalet Yürüyüşü'nü somut olarak desteklediğimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz, olgunlaştında sizlerle paylaşacağız. Biz bu yürüyüşün yanındayız. Bu yürüyüşün bütün adaletsizlikler için olması gerektiği düşünüyoruz. Biz, kendi demokrasi planımızı da yakın bir zamanda açıklayacağız."

KONTROLDEN ÇIKMAK ÜZERE

24 TV'de günün manşeti programında bu açıklamayı yorumlayan Ersoy Dede ise CHP'ye önemli bir çağrıda bulundu.

Ersoy Dede, "CHP'nin yürüyüşü kontrolden çıkmak üzere, yürüyüş terör örgütlerinin oyun sahasına döndü" dedi.

Dede şu ifadeleri kullandı; "CHP bir an evvel temiz temiz bırakırlar bu yürüyüşü mitinglere dönerler, çünkü örgütler cirit atıyor şu on o yürüyüşün üzerinde tepinebilmek için... Oradan provokasyon devşirecekler..."

HDP'den gelen son açıklamanın ardından Ersoy Dede'den çarpıcı yorum / VİDEO ile ilgili etiketler HDP CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.