HDP 'Türkiye partisi' olacağım derken nasıl 'Terör partisi' oldu?

Ali Jean Çorakçı yazdı

7 Haziran'dan önce yola ''Türkiye Partisi'' olarak ortaya çıkan Halkların Demokratik Partisi öncellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da yaşayan Beyaz Türkleri, kafası karışık solculara ve CHP'den uzaklaşanları ayrıca AK Parti ve Erdoğan muhalifliğinden muzdarip kitleyi, arkasına Doğan medyasını ve bir sürü PKK'ya, HDP'ye yakın kanalları, gazeteleri alarak inanılmaz bir giriş yaptı. Başarılı da oldular ve 7 Haziran'dan itibaren gerçek yüzlerini gösterdiler.

PKK'nın tamamen siyasal kanadına dönüşen HDP, Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile her gittikleri yerde PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini ve barış harekati olduğunu söylediler.

PKK'lılar, Güneydoğu'da Çözüm Süreci döneminde YDG-H'yi kurarak Güneydoğu'yu kan gölüne çevirdiler. HDP aynı zamanda üniversitelerde akademisyenlerden de desek alarak entelektüel kesimi de etkiledi.

Özellikle Cumhuriyet Gazetesi, Birgün, Özgür Gündem, Evrensel, Sol haber, Diken, Sendika.org bu konuda kendilerine destek çıkarak Avrupa'da da resmen, Türkiye'nin Güneydoğu'da terör örgütü PKK'yı süpürdüğünü değil Kürtlere karşı katliam yaptığı algısını yerleştirdiler.

Zaten Avrupa birliği olsun ve ABD olsun anında kendilerine destek çıkıp bu yalana ortak oldular. HDP artık Türkiye partisi olmaktan çıkıp tamamen PKK güdümünde hendek ve barikat partisi olmuştu.

Kandil'den alınan direktiflerle CHP'li bir kaç milletvekilliyle Türkiye'yi neredeyse 1.5 sene boyunca Güneydoğu'da uğraştırdılar ama sonunda PKK hendeklere gömülüp Güneydoğu'da Kürtlerin rahat nefes almasını sağladı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özel harekat birimleri.

Ve sonunda geçtiğimiz günlerde olanlar oldu ve aralarında Selahatttin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Ferhat Encü, Gültan Kışanak gibi HDP'nin sesi en yüksek çıkan milletvekillerinin hepsi tutuklanıp cezaevine gönderildi. Aynı zamanda Ferhat Encü gibi Uludure döneminde kaçakçılık yapan PKK'lıları akrabalarını destekleyip, sosyal medyadan tehditler savuran kişilerin de peşine düşüldü.

HDP'nin arkasına aldığı Cumhuriyet Gazetesinin sonu da kaçak ve hain Can Dündar'dan sonra aynı oldu, aralarında Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 10 kişi tutuklanıp cezaevine konuldu. Tabii bununla kalmadı ve en son CHP kendilerine destek çıktı.

Bugün (Salı 8 kasım) Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cülere ve HDP'ye destek çıkmasından sonra bunu kabul etmedi ve suç duyurusunda bulundu.

Zaten en sonda HDP Meclis'ten çekildiğini açıklayarak inadına tam tersi bir yol izlemek varken kendi 6 milyon seçmenine de ihanet edip vatan hainliğine devam etti. İlerleyen günlerde Meclis'e eğer 5 defa gelmezlerse tamamen partileri fesh edilecek. Biz de gelişmeleri göreceğiz..

Son olarak: Devlet her zaman büyüktür, devlet sizi izler ve hataları tutar aklında sonunda da yılanın başını keser.

Bu videoyla HDP'nin yaptığı ihanetleri izleyebilirsiniz...

Ali Jean Çorakçı / Strasbourg

İletişim: Twitter @alijeancorakci

HDP 'Türkiye partisi' olacağım derken nasıl 'Terör partisi' oldu? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.