HDP ile güçlü ittifak kurulmalı!

CHP’nin sözde Adalet Kurultayı'nda düzenlenen İnsan Hakları Çalıştayı raporlaştırıldı. Raporda HDP ile güçlü ittifak kurulması ile ilgili madde dikkat çekti.

CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı’ndaki İnsan Hakları Çalıştayı raporu tamamlandı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Şenal Sarıhan’ın hazırladığı raporda 12 öneri yer aldı. Öneriler arasında HDP ile güçlü bir ittifak kurulması, OHAL’in kaldırılması için güçlü bir kampanya başlatılması gibi maddeler dikkat çekti.

Raporda yer alan maddeler ise şu şekilde sıralandı:

  1. Yaşanan gözaltı ve tutuklamalar korku iklimi yaratmaya yöneliktir. Bu iklimin panzehiri ise umuttur. Umudu hangi partinin nasıl sırtlanacağı geleceğin siyasetini belirleyecektir. Umut mücadelesi ana eksen olmalı.
  2. Siyasiler, insan hakları ve güvenlik çatışmasının “ özgürlükler artıkça güvenliğin tehlikeye girdiği” söyleminin karşısında net bir tutum alarak insan hakları çalışmalarının kriminalize edilmesine engel olmalılar.
  3. Hak taşıyıcısı olarak vatandaşlık tanımının yeniden yaşama geçirilmesi için mücadele edilmeli.
  4. Adalet, özgürlük, eşitlik gibi demokrasinin temeli olan kavramlar, soyut kavramlar olarak algılanmaktan vazgeçilmeli.
  5. Hukuk tanımayan bir iktidar ile mücadele konusunda, Meclis’in dışına çıkılmalı. CHP, en az oyu aldığı köylere giderek “Neden bize oy vermiyorsunuz” diye sormalı.
  6. OHAL’in kaldırılması için güçlü bir kampanya başlatılmalı.
  7. Kürt meselesinin çözümü için cesur adımlar atılmalı. Barış yüksek sesle ısrarla talep edilmeli.
  8. Kürt fobisinden kurtulmalı ve HDP ile güçlü bir ittifak kurmalı. Demokratik bir ittifak ile seçime girilmeli. Bir seçimlik bile olsa kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli.
  9. MHP ile kurulacak bir ittifakın adaletsizlik sisteminin değirmenine su taşıyacağı ve sağ popülist siyaset üzerinden yol alınamayacağı kavranmalı.
  10. Gençlerin siyasete katılımı ve siyasette belirleyici olması için politikalar geliştirilmeli.
  11. Adalet yürüyüşü fikrinde olduğu gibi de facto durumlar yaratarak AKP, baş edemediği duruma rıza göstermek pozisyonuna itilmeli. Sivil itaatsizlik eylemlerinin sayısı ve çeşidini artırmalı.
  12. Feminizmle barışılmalı. CHP’li her belediyenin bir kadın sığınma evi açması için genelge yayımlanmalı.
HDP ile güçlü ittifak kurulmalı! ile ilgili etiketler CHP HDP OHAL adalet kurultayı insan hakları raporu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.