HDP belediyeleri ve terör koridoru

Gazeteci Ali Jean Çorakçı Superhaber için yazdı...

"Bugün en son PKK kurucularından ve KCK'nın en sahada aktörü olan Ahmet Türk'ün tutuklanmasından sonra bu hafta HDP'li Belediyelerin Güneydoğu'da Halka değil terör örgütü PKK'nın alt örgütü YDG-H ve TAK'a nasıl yardım ettiğini kaleme aldım.

Suirye’de devam eden iç karışıklık hiç şüphesiz ki en çok pkk’nın Suriye kolu pyd’ye yaradı. Suirye nin kuzeyinde pkk’nın kurmak istediği terör koridoru genişleyerek neredeyse Türkiye’nin tüm suriye sınırını kapsayacak hale gelmişti. Türkiye’nin başlattığı Fırat kalkanı harekatı olmasa bugün tüm Suriye sınrı bir terör koridoru haline gelecekti. Bu koridor en çok da başta ABD olmak üzere bir çok sözde müttefik olduğumuz ülkelerce desteklendi.

Pkk’nın Suriye’de kurmak istediği terör koridoru içeride de pkk’nın siyasi uzantılarınca desteklendi. Pkk’nın siyasi kolu HDP özellikle 6-7 ekim olaylarıyla başlayan süreçte Türkiye’nin bir şekilde suriye’deki terör koridoruna müdahale etmemesi için yoğun çaba harcamaya başladı. 2015 temmuz ayında pkk’nın saldırıları yeninden başlayınca pek çok HDP,DBP belediyesi pkk’nın planlarını uygulamaya soktu. Burada amaç Türk güvenlik güçlerini içeride oyalamak,suriye’den uzak tutmaktı.

Bu amaçla bazı şehirlerde ve ilçelerde pkk militanları hendekler kazıp barikat kurmaya başladı. Bu süreçte pkk’nın siyasi uzantısının yönettiği belediyeler hendek,barikat teröründe belediye imkanlarını sonuna kadar kullandılar. Belediyenin iş makinaları pkk’nın hendek kazmasında kullanılıyor, kamyonlar patlayıcı sevkiyatı yapıyordu. Özellikle Sur operasyonunda görüldü ki, hendek terörü için belediye en az 2 yıl hazırlık yapmış, teröristler için tüm kanalizasyonlar, tüneller hazır hale getirilmişti.

Burada hedef çok açık ve net olarak pkk’nın suriye’de oluşturmak istediği koridordan Türkiye’yi uzak tutmaktı. Pkk’nın hendek barikat terörü içeride güvenlik güçlerimizi oylarken, pkk suriye’de kordiorunu genişletecekti.

Hendek barikat terörünün güvenlik güçlerince hızlı bir şekilde yok edilmesi sonucu Türkiye gözünü yeniden suriye’ye çevirmişti. Bu dönemde de pkk’nın siyasi uzantılarının yönettiği belediyeler teröristlerin bombalı araç saldırılarına yardım ve yataklık yaptılar. Pek çok belediye aracı bombalı saldırılarda kullanıldı. Bu saldırılarla da gereken hedefe ulaşamayan pkk’nın yardımına suriye’deki en yakın ortağı ABD yetişmeye çalıştı. Öyle ki Türkiye’nin tüm terör saldırılarına rağmen Suirye nin kuzeyinde bir terör koridoruna izin vermeme kararlılığı ve hazırlıklara başlaması ABD yi harekete geçirdi. Bunun sonunda 15 temmuz fetöcü kalkışma denendi. Bunla da sonuç alamayan ABD Türkiye nin Suriye’de terör koridoruna müdahelesine razı oldu.

Kısacası Pkk ve onun yakın ortağı ABD nin planlarını Türk ordusunu,ve polisini Türk sınırları içinde oyalamak ve suriye’den uzak tutmak vardı, bu planda en büyük görev pkk’nın siyasi uzantısının yönettiği belediyelere verilmişti. Şimdi yapılan operasyonlarla bunun hesabı kendilerinden soruluyor."

HDP belediyeleri ve terör koridoru ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.