"Haremeyn, Hac; Mukaddese Yolculuk" Sergisi sanatseverlerle buluşacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Haremeyn, Hac; Mukaddese Yolculuk” adlı Sergi, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'nün düzenlediği “Haremeyn, Hac; Mukaddese Yolculuk” Sergisi, Osmanlı döneminde yapılan Hac yolculuğunun ne kadar mukaddes ve zorlu olduğunu gözler önüne seriyor.

8_1109

Küratörlüğünü Erkan Doğanay’ın üstlendiği Haremeyn Sergisi’nde; Kabe Örtüsü, Yazma Eser, Harita, Kartpostal, Belge, Berat, Fotoğraf, Feraşet Çantası ve çeşitli objelerin yanı sıra Hz. Peygamberimizin Sakal-ı Şerifleri de bulunuyor. Sergi, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde (Yenikapı Etkinlik Alanı) Haziran ayı sonuna kadar görülebilir.

sedefli

Sergi, gerek Hac yolculuğun hikayesini, gerekse İslam Alemi için en önemli ibadetlerden biri olan “Hac” görevine dünyanın farklı bölgelerinden gelen Müslümanlardan günümüze kalmış malzemelerden oluşuyor. Sergideki obje, belge, fotoğraf, kartpostal gibi malzemeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü envanterinde bulunan eserler arasından seçildi.

m20_4_tepsi_genel_tepsi_3_aw3

Haremeyn Sergisi ile Surre Alayı ile İstanbul’dan başlayan hacca gidiş, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebi ziyaretlerinden sonra “Hacı” adaylarının evlerine dönüş yolculuklarının zorluğu resmedildi. Türkiye’de bu konu üzerine düzenlenmiş en kapsamlı çalışma olan bu Haremeyn Sergisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zengin bir envantere sahip olduğunu da gözler önüne seriyor.

m5_11945

Sergide ayrıca yine Büyükşehir koleksiyonunda bulunan Hz. Peygamberimizin Sakal-ı Şerifleri de ilk kez bu sergi ile görülebilecek.

"Haremeyn, Hac; Mukaddese Yolculuk" Sergisi sanatseverlerle buluşacak! ile ilgili etiketler Belediye Hac sergi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.