Güzelavrat otu nedir? Zararları nelerdir?

Düzce’nin Yığılca İlçesi Çukurören Köyü’nde piknik yaparken zehirlenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Zehirlenmenin sebebi ise 'güzelavrat otu' olarak bilinen 'Atropa bellandonna' bitkisi. Peki, güzelavrat otu nedir? Güzelavrat otunun zararları nelerdir? Güzelavrat otu nasıl kullanılır? Güzelavrat otunun yararları nelerdir? Detaylar haberimizde

Düzce'de halk dilinde ’güzelavrat otu’ olarak bilinen ’Atropa Belladonna’ otunu yiyen 6 kişi hastanelik oldu. Hastane tarafından yapılan açıklamada; tedavi altına alınanlardan Fahrettin Kalaycı, Hatice Kalaycı ve Abdullah Yaprak’ın sağlık durumlarının ciddi, diğerlerinin iyi olduğu söylendi. Peki, güzelavrat otu nedir? Güzelavrat otunun zararları nelerdir? Güzelavrat otu nasıl kullanılır? Güzelavrat otunun yararları nelerdir?

guzel-avrat-otu_1

DURUMLARI CİDDİ

Köyde yaylada piknik yapan 24 yaşındaki İrem Keskin, 49 yaşındaki Abdullah Yaprak, 72 yaşındaki Ayşe Keskin, 73 yaşındaki Fahrettin Kalaycı, 75 yaşındaki İsmail Gül ve 74 yaşındaki Hatice Kalaycı, halk dilinde ’güzelavrat’ olarak bilinen otu yedikten sonra rahatsızlandı. 6 kişi yakınları tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Zehirlendikleri anlaşılan 6 kişi, buradaki ilk tedavileri ardından Yalova’da özel hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınanlardan Fahrettin Kalaycı, Hatice Kalaycı ve Abdullah Yaprak’ın sağlık durumlarının ciddi, diğerlerinin iyi olduğu belirtildi.

GÜZELAVRAT OTU NEDİR?

Güzelavrat otu, aslında ismini ülkemizdeki insanlar tarafından almış, mükemmel bir bitkidir. Birçok faydası olmasına rağmen insanlar tarafından çok fazla kullanılmayan bu otun üzerinde meyvelerde vardır. Küçük küçük kiraza benzer meyvelerin rengi siyahtır. Bu nedenle görünüşüyle ilgi çeken bir ottur. İlk zamanlar üzerinde mor renklerde çiçekler açan güzel avrat otu, zaman geçtikçe çiçeklerini meyveye dönüştürerek farklı bir görünüm alır. Bu mükemmel bitkinin asıl adı, Atropa Belladonna olarak bilinir. Yaklaşık olarak ortalama 1,5 metreye kadar uzanan bu mükemmel bitki aslında zehirli bir bitkidir. İşte insanların bu otu çok fazla bilmemelerinin nedeni de bu şekilde zehirli bir bitki olmasıdır. Çünkü bu bitkiler yanlış kullanımlarda ya da doz aşımlarında direk olarak zehirli etkisi ile insanlarda problemlere neden olur. Güzel avrat otunun kokusu bazı insanlar tarafından sevilse bile bazı insanlar tarafından beğenilmez. Tıbbi olarak güzel avrat otu bilimsel çalışmalar ile ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Bu nedenle amatör kullanımlar için güzel avrat otunun kullanılması son derece tehlikelidir.

guzelavrat-otu

GÜZELAVRAT OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bu otun çok büyük bir ağrı kesici özelliği vardır. Bu nedenle insanlar tarafından ağrı kesici olarak kullanılır. Fakat bu otun kullanıma hazır hale getirilebilmesi için öncelikle tıbbi işlemlerden geçmesi gerekir. Bu bitkinin zehirleyici etkisi sizleri hastanelik edebilir.
Bazı eski bilgileri olan insanlar güzel avrat otu ile basit ilaçlar yaparak kullanırlar. Bu sayede insanlarda bu ot orta kulak iltihabı ve bademciklerde meydana gelen iltihaplanma problemlerine neden olur.

Oldukça yaygın olarak ortaya çıkan bu gibi sorunların tıbbi olarak kullanılan ilaçları da olduğu için bu etkileri diğer tıbbi ilaçlardan da görebilirsiniz.
Bu otun bir diğer faydası insanlarda astım, bronşit, zatürre gibi hastalıklarda meydana gelen nefes darlıklarını ortadan kaldırıcı etkisidir.
Mide sorunları arasında özellikle gastrit, ülser gibi problemlerde bu mükemmel bitki çok büyük faydalar göstererek bu hastalıkları ortaya çıkardığı etkilerden yararlanabilirsiniz. Eğer sizlerde de bu gibi olumsuzluklar meydana geliyorsa kesinlikle güzel avrat otundan yararlanmalısınız.

GÜZELAVRAT OTUNU NASIL KULLANILIR?

Güzelavrat otunun daha çok yaprakları ve kök kısımları kullanılmaktadır. Bu otun zehirli olması sebebiyle ancak bu ot hakkında çok bilgisi olan insanlar tarafından hazırlanarak kullanılmalıdır. Aksi durumlarda çok büyük sorunlar karşınıza çıkabilir. Bu nedenle güzel avrat otu, kesinlikle evde kullanılmamalıdır. Çünkü günümüzde bile bu gibi bitkilerden zehirlenerek çok büyük sorunlar yaşadığı görülür. Özellikle çocuklarda bu bitkinin çok büyük zararları meydana gelir.

GÜZELAVRAT OTUNUN ZARARLARI NELERDİR?

Bu ot insanlarda zehirli etkiler göstermeye başladığında ilk olarak kişilerde baş ağrısı uyku hali meydana gelir. İlerleyen zamanlarda ise yavaş yavaş susuzluk hissi ile birlikte sayıklama gibi durumlar ortaya çıkar. Eğer sizlerde de bu gibi belirtiler meydana gelir ise acilen uzman bir doktora görünerek meydana gelebilecek olan sorunları engelleyebilirsiniz.

Güzelavrat otu nedir? Zararları nelerdir? ile ilgili etiketler güzel avrat otu güzel avrat otu nedir güzel avrat otunun zararları güzel avrat otunun yararları
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.