Rus elçiyi vuran saldırganın kimliği belli oldu! Mevlüt Mert Altıntaş kimdir?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Karlov hayatını kaybederken, saldıranın kimliği belli oldu. Saldırgan 1994 Aydın, Söke doğumlu, Ankara Çevik Şube Müdürlüğü'nde 2,5 yıldır görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili, "Saldırgan 24 Haziran 1994, Aydın Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezunu ve halen Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş." dedi.

Bakan Soylu, açıklamasında, "Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesinde saat 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz, Sayın Büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov'un ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastenede hayatını kaybettiği öğrenildi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisini öldüren saldırganın görgü tanıkları tarafından çekilen fotoğrafı...

191220161937504626151_3.jpg

Saldırgan Mert Altıntaş, Rus Büyükelçi Karlov, konuşmak için kürsüye geldiğinde harekete geçti. Saldırgan önce havaya ardından Karlov'a ateş etti. Rus Büyükelçi yere düştükten sonra da ateş etmeyi sürdürdü.

191220162049566863817_3.jpg

SLOGANLARLA ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTI

Saldırı sırasında ve öncesinde kendisiyle ilgili istediği izlenimi vermeye çalışan Altıntaş'ın Suriye konusunda DAEŞ'çi teröristlerin söylemlerini FETÖ'cü jargonuyla dile getirmesi dikkat çekti.

SALDIRGAN FETÖ'CÜ MÜ?

Saldırgan polisin 2012 yılındaki FETÖ'nün soruları çaldığı iddia edilen sınav için şüpheli sıfatıyla ifade verdiği iddia edildi.

191220162215178666398_3.jpg
Mert Altıntaş kimdir?

Büyükelçi Karlov'un katıldığı serginin açıldığı binaya polis kimliğiyle girdiği belirtilen saldırganın 1994 Aydın Söke doğumlu Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen Kamçatka fotoğrafları sergisine kendisini polis olarak tanıtarak girdi.

Saldırganın ayrıca FETÖ'ye bağlı Özel Körfez Dershanesi'nde eğitim gördüğü de belirtiliyor. Özel Körfez Dershanesi'ne 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çok sayıda operasyon düzenlenmişti.

Rus elçiyi vuran saldırganın kimliği belli oldu! Mevlüt Mert Altıntaş kimdir? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.