PYD'li terörist Salih Müslim'in ağabeyinden Kürtlere önemli çağrı!

PYD lideri Salih Müslim'in Türkiye'de yaşayan ağabeyi tefsir dalı profesörü Mustafa Müslim'in TRT Kurdi'ye konuştu.

Salih Müslim'in ağabeyi Mustafa Müslim, kardeşinin aksine, İslam coğrafyasında oynanan oyunları net şekilde görebildiğini gözler önüne serdi.

Prof. Dr. Mustafa Müslim, "Kürtler uyanık olsun, çocuklarını İslam düşmanı ABD ve emperyalistlerin çıkarı için ölüme yollamasınlar" dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in ağabeyi Mustafa Müslim, daha önce de, 'PYD'nin güçlü olmasının sebebi ellerinde silah olmasıdır. Kendilerine muhalif olanları tutukluyorlar' şeklinde açıklama yapmıştı.

081220161126215875960_3.jpg

Mustafa Müslim kimdir?

Prof. Dr. Mustafa Müslim tefsir dalı profesörü.

Mustafa Müslim 1940 yılında Kobani (Aynu’lArab)’da doğdu. İlköğrenimini Aynu’l Arab’da gördü.

Daha sonra orta ve lise öğrenimini Halep’te Hüsreviyye Lisesi de denilen Şer’i Lisede gerçekleştirdi. 1961 yılında buradan mezun oldu.

Daha sonra Dimaşk’a (Şam) Üniversitesindeki Kulliyyetu’ş-Şeria (İslam Hukuku Fakültesi)’da okudu. 1965 yılında da buradan mezun oldu.

Buradan sonra da Ezher’in Usulid-din bölümüne master için müracaat etti ve 1969’da eğitimini tamamladı.

Bunun ardından yine Ezher’in Usulid-din Fakültesinde tefsir dalında doktora yaptı.

1997’e kadar uzun yıllar Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde çalıştı. Ardından Birleşik Arap Emirliklerine giderek Şarigah Üniversitesinde 2010 yılına kadar 13 yıl hizmet verdi.

2011'de Suriye’de çatışmalar başladığında Türkiye’ye sığınan Suriye’lilerin eğitim-öğretimlerinin kesintiye uğradığını görerek, Türkiye'ye sığınan fakülte öğrencileri ve lise öğrencilerine eğitim vermek için Şanlıurfa’ya yerleşti.g

Mustafa Rojava’da PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) lideri Salih Müslim'in ağabeyidir.

PYD'li terörist Salih Müslim'in ağabeyinden Kürtlere önemli çağrı! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.