İzmir'de bombalı araç saldırısı! 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Patlamada ilk bilgilere göre 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit oldu.

İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen patlamanın, gelen ilk bilgilere göre bombalı araç nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi.

İzmir Adliyesi’nin Bayraklı tarafındaki C girişinin hemen önünde bombalı araç patladı.

Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda araçta hasar meydana geldi. Adliye çevresi güvenlik çemberine alınmış durumda.

NTV'den Merih Ak canlı yayında şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık beş on dakika önce meydana geldi. Adliyenin C kapısı, bu C kapısı personel ve vatandaşların girdiği kapı. Adliyenin o kısmında kafeler var. O bölgede ciddi bir hasar olduğunu biliyoruz. O araçların olduğu bölgeye, oraya genelde savcıların araçları park ediyor. Hemen yan tarafında PTT'nin bir deposu var, kargoların toplandığı bir bölge var."

AA: 1 POLİS 1 ADLİYE ÇALIŞANI ŞEHİT

Anadolu Ajansı olayda ilk belirlemelere göre 1 polis ile 1 adliye çalışanının şehit olduğunu duyurdu.

GÖRGÜ TANIĞI: POLİSLER TERÖRİSTİ VURDU

Görgü tanıklarından Eray Yılmaz, "Biz kendimizi aracımızdan dışarı attık. Güvenlik güçlerimizin teröristlerden birini vurduğunu gördük!"

Bir terörist daha olduğu ve çatışmanın sürdüğü bildiriliyor.

BARO BAŞKANI: ADLİYE İÇİNDE DE BİR KOŞUŞTURMA OLDUĞU SÖYLENİYOR

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan CNN TÜRK canlı yayınında verdiği bilgilere göre patlamanın olduğu kapı sadece hakim ve savcıların geçtiği bir kapı değil vatandaşların ve avukatların da giriş çıkış yaptıkğı bir nokta. Adliye içinde de bir koşuşturmacanın olduğu söylenen baro Başkanı, "adliye içerisindekiler güvenli bir bölgeye alınıyor" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Olayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

SİYAH MONTLU BEYAZ BERELİ

AA'nin haberine göre Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri,bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi.

ABDULLAH AĞAR: SİLAHLI SALDIRI YAPACAKLARDI, BAŞARAMADILAR!

CNN Türk yayınında saldırıyı değerlendiren Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "İlk değerlendirmelere göre teröristler sihalı bir eylem peşindeydiler. Öncesinde aracı patlattılar. Ancak polisimiz yerinde bir müdahaleyle silahlı saldırıyı önledi. Elbette bu aracın patlatılması nedeniyle yaralılarımız var ancak asıl eylemi fark eden güvenlik güçlerimiz olaya çok başarılı biçimde müdahale ediyor. Teröristlerin silahlı eylem girişimi akamete uğratıldı!"

GİTAR KILIFINDA SİLAH

Habertürk muhabirinin edindiği bilgilere göre Renault marka araçla olay yerine gelen iki terörist araçlarını polis kulübesi önüne bırakıp ellerinde kaleşnikof silahla çevreye ateş açarak içeri girmeye çalıştı. İki terörist etkisiz hale getirilirken teröristlerden birinin yanında gitar kılıfı tespit edildi. Gitar kılıfının içinde başka silahların da bulunduğu iddia edildi

VALİ AYYILDIZ: PKK OLARAK DEĞERLENDİRİLMEKTE

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Alınan tebdirler ve cefakar vefakar emniyet çalışanlarımız sayesinde atlatıldı. Allah onlardan razı olsun. Bu hadise içimizi yakmıştır. Teröristlerin üzerinde 8 el bombası vardı. Ölü olarak ele geçirildiler. Bir araç daha tespit edildi; o da kontrollü şekilde patlatıldı. Eylemi gerçekleştirenlerle ilgili ilk tespit PKK olduğu şeklinde. Biz daha önce her türlü şeye karşı hazırlığımızı yapmıştık. Polis noktasındaki arkadaşımızın değerlendirmesi sonucu olay önlendi.".

İzmir'de bombalı araç saldırısı! 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit ile ilgili etiketler İzmir patlama adliye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.