Cumhurbaşkanı'ndan teröre karşı milli seferberlik ilanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 32. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Kayıplara uğrarken terör örgütlerine de çok büyük zaiyatlar verdirdik. Örgütün kaybı 9500'ü buldu. Bunların arasında örgütün eli kanlı mensupları da bulunuyor.

Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık. Hiçbir ihaneti cezasız bırakmayacağız.

Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir.

YENİ BİR SEVR TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bugün hem bölgemiz hem ülkemiz üzerinde çok sinsi ve alçak oyunlar oynanıyor. üst akıl dediğimiz şey her gün yeni şeytani planlarla ortaya çıkıyor. Şu gerçeğin farkındayız. Bu bir güç savaşıdır. Bu bir güç yarışıdır. Bizim insanımız zor oyunu bozar. Yaşadığımız bu dönem en az İstiklal harbi kadar zordur. Bugün adı konuşmamış bir Sevr tehditidi ile karşı karşıyayız.

KİMSE O PAÇAVRALARA BAYRAK DEMESİN

Geçtiğimizi 14 yılda kat ettiğimiz mesafe olmasaydı bu saldırılara böyle cevap vermezdik. Şu tarihi gerçeği hiç unutmuyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Biz bin yıl önce bu toprakları kendimize vatan yapmaya karar verdiğimizden beri bu iradenin bedelini ödüyoruz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak. Bizim tek bayrağımız var kimse o paçavraları bize bayrak diye yedirmeye çalışmasın.Eğer bu dört direği sağlam tutamazsak emin olun gök kubbeyi başımıza yıkarlar. Ey muhtar kardeşlerim bu ülkenin 80 milyon ferdine soruyorum bizim bu topraklardan başaka gidecek vatanımız var mı? Şahsen benim yok.

TERÖRE KARŞI MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM

Bayrağımızı indirmeye kalkanların kolunu kanadını kırmazsak şehitlerimize mahcup oluruz. Vatanımıza göz dikenlerin gözünü çıkarmak bizim namus borcumuzdur.

Gün eski defterleri karıştırma günü değildir. Bu saldırıların karşısında tam bir kararlılıkla durmazsak hiçbirimiz yarınlara güven duymayız. Hepimiz aynı gemide olduğumuza göre bu gemiye yapılan her türlü saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Geldiğimiz noktada artık savunmada kalma imkanına sahip değiliz. Misliyle cevap vermek hakkımızdır. Terörün sokağa inmezi herkesi hedef aldığı anlamına geliyor. Bu yöntemle eylem yapan terörist için ölenin kökeni önemsizdir. Şunu unutmayın kurşun adres sormaz, bomba da bunu sormaz. Mücadelemizi kurumlara bırakamayız. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Muhtar dediğiniz hangi evde kim var bunu bilendir.

Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olarak PKK'sı ile FETÖ'sü ile, DAEŞ'i ile tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin elemanlarıyla ilgili bir şey görürse hemen güvenlik güçlerine bilgi vermelidir. Terör örgütlerinin meselesi bir davayı savunma meselesi değildir. Tek mesele Türkiye'yi bölgedeki diğer ülkelerde olduğu gibi yakıp yok etmektir. Terörle mücadelede bizi eleştirenlerin kendisi terörle karşı karşıya kaldıklarında ne yaptıklarını biliyoruz.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇAĞRI: YETKİNİZİ SONUNA KADAR KULLANIN

Her terörist 80 milyonun tamamının düşmanıdır. Güvenlik güçlerine sesleniyorum. Terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletiniz de sizin yanınızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Muhtarlarımıza da görev düşüyor. Hangi evde kim var kim yok bunu bilmelisiniz. Zaten bir muhtar bunu bilmiyorsa görevini tam olarak yapamıyordur. Bunlar güvenlik güçlerine bildirilmelidir.

HALEP’TEKİ GELİŞMELER

Ah Halep…

Gerçekten de bugün Halep’te savrulan oradaki masumların canı değil aslında insanlığın enkazıdır. Bildiğiniz gibi dün akşam bir ateşkes sağlandı. Bizzat takip ettiği bu müzakereler neticesinde sivillerin ve muhaliflerin tahliyeleri başlıyor ümidindeydik ki füzeler atılmaya başlandı. Bugün akşama doğru Sayın Putin ile tekrar bir görüşmem olacak.

REJİM GÜÇLERİ ATEŞKESİ BOZDU

Sahadaki ortam karışık. Rejim güçleri ateşkesi bozup sivillere saldırmaya başladı. O yüzden temkinli hareket ediyoruz. Ey BM neredesin? Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Ama bir koridor.

İdlib’e gideceklerin yanında Türkiye’ye gelecekler için de hazırlıklarımız tamam. Türkiye’ye mi gelecekler. Onları da bağrımıza basmaya hazırız.

EY BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NEREDESİN

Halep'ten kurtulan kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için bütün tedbirleri aldık. Ey Birleşmiş Milletler neredesin? Bakın her türlü desteği vermeye biz hazırız, vereceğiz ama bir koridor, bunun için gayret sarf ediyoruz. İdlip ve civarına gideceklerin yanı sıra Türkiye'ye gelebilecek olanlar için de hazırlıklarımız tamam. Türkiye'ye mi gelecekler, onları da bağrımıza basmaya hazırız.

Türkiye'nin girişimi ve yoğun çabalarıyla varılan bu ateşkesin hayata geçirilmesi, Halep'teki masumlar için belki de son umuttur. Bu yüzden bütün tarafları ve uluslararası toplumu bu ateşkese riayet etmeye ve destek olmaya davet ediyorum. İnsani koridor derhal, hiçbir engelleme ve sabotaj olmadan açılmalı ve masum insanların Doğu Halep'ten sağ salimen çıkmasına izin verilmelidir. Esed rejimi açıkça Halep'te savaş suçu, insanlık suçu işlemektedir. Bu gerçeği, ona destek verenler dahil artık herkesin görmesi gerekiyor.

Bu rejimin cinayetleri karşısında biz sessiz kalamayız ve kalmayacağız. BM başta olmak üzere uluslararası toplumu harekete geçirmek üzere tüm çabayı gösteriyoruz.

Artık sözün bittiği yerdeyiz…Karşımızdakilerin çehreleri lisanları derileri farklı olabilir ama bize karşı besledikleri niyetler aynı.

Türkiye’ye terör örgütleri ve ihanet çeteleri üzerinden savaş açanlar bugüne kadar istediklerini elde edemediler. Milletimiz tüm oyunları birer birer bozdu. Ödediğimiz bedel büyüktür ama asla boşa gitmeyecektir.

Cumhurbaşkanı'ndan teröre karşı milli seferberlik ilanı! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.