AK Parti ile MHP arasındaki görüşmeler o başlıkta tıkandı...

"İki parti arasında bir madde üzerinde ciddi bir pürüz yaşanıyor. Henüz aşılabilmiş değil. O madde de Yüce Divan’la ilgili" iddiasında bulunan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bu pürüzün heyetler arasındaki görüşmelerle giderilemediğini, liderlerin görüşmesinin beklendiğini öne sürdü.

Hürriyet gazetesindeki köşesinde bugün gündeme damga vuracak bir kulisi paylaşan Selvi, "AK Parti sunduğu ilk teklifte, Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’a sevkinde Anayasa’nın 105. maddesinde yer alan 4’te 3 oranını önermişti. MHP ise buna itiraz etti." iddiasında bulundu.

Geçen hafta üzerinde pürüz olan madde sayısının iki olduğunu ifade eden Abdülkadir Selvi, "Cumhurbaşkanı’nın partisiyle ilişkisinde AK Parti esneklik gösterdi. Genel başkanlık konusunda ısrarcı olmadı. Anayasa’nın 101. maddesinde yer alan, “Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiyle ilişiği kesilir” hükmünün kaldırılmasını yeterli buldu. Böylece iki liderin görüşmesinden sonra pürüz giderildi mesajı çıktı. Ama Yüce Divan’a sevk konusundaki sorun aşılamadı. Pürüz giderek krize dönüşüyor. MHP, Yüce Divan’a sevk konusunda 367’de ısrarlı. AK Parti ise Cumhurbaşkanı’nın yargılanmasının kolay olmaması gerektiği düşüncesinde. O nedenle kademeli bir düzenleme istiyor. Peki bu kriz aşılamaz mı? Denizi aşıp derede boğulacaklarını sanmam. Ama şu an itibarıyla kriz aşılabilmiş değil." ifadelerini kullandı.

AK Parti ile MHP arasındaki görüşmeler o başlıkta tıkandı... ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.