''ABD, Suriye'de yepyeni bir strateji ile sahaya dönebilir''

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Fırat Kalkanı operasyonunda Türk askerine düzenlenen yeni saldırıyı ve El Bab’ta yaşananları RS FM’de Yavuz Oğhan’a değerlendirdi.

Suriye’de finale doğru gidildiğini belirten Demir, sahadaki tüm aktörlerin son kozlarını oynadığını ifade etti. Demir; ‘Türkiye El Bab’ta birden fazla düşmanla savaşıyor’ dedi.

Demir, "El Bab’ın pek çok açıdan sahada olan herkes için en önemli kritik nokta olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye bu noktada hem Işid hem Esat yönetimi hem de PYD ile karşı karşıya geliyor" şeklinde konuştu.

Demir, Türkiye’nin El- Bab’ta Suriye güçleri ile karşı karşıya gelmesi durumunda ise ne yaşanacağının kestirilemediğini söyledi. Demir El- Bab’ta her şeyin daha yeni başladığını da sözlerine ekledi.

‘AKTÖRLER SON KOZLARINI OYNUYOR’

Suriye konusunda sahada olan aktörlerin son kozlarını oynadığını belirten Demir, ‘Rusya, İran, Esad, ABD son kozlarını oynarken Türkiye’de acele etmeden, gaza gelmeden mayınlı sahada yürüdüğünü unutmayarak hareket etmeli’ dedi.

Demir, Türkiye’nin izleyeceği ya da izlemiş olduğu stratejiyle ilgili ‘elini çok açık etmemesi’ gerektiğini söyleyerek ‘Örneğin İngiltere’nin Suriye konusunda kaç açıklamasını hatırlıyorsunuz. Hiç ortada yokmuş gibiler ancak işlerini çok güzel yürütüyorlar. Bir bakıyorsunuz ki Suriye’nin Dostları toplantısı Londra’da yapılıvermiş’ dedi.

Türkiye’nin de daha dikkatli adımlar atması gerektiğini belirten Demir,‘Türkiye kendini bağlayan açıklamalar yapmamalı. Öte taraftan Misak-ı Milli gibi söylemlerin yarattığı algının Türkiye için risk olduğunu unutmamalı’ dedi.

ABD seçimlerinin ardından yeni hükümetle birlikte Şubat başında ABD’nin yepyeni bir strateji ile sahaya dönebileceğine dikkat çeken Demir "Suriye’de denklemler tamamen değişebilir" dedi.

''ABD, Suriye'de yepyeni bir strateji ile sahaya dönebilir'' ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.