Düşen helikopterdeki asıl gerçekler... Metehan Demir yazdı

Helikopterimiz nasıl vuruldu? PKK ülkeyi nasıl cephaneye çevirdi?

13 Mayıs'ta iki pilotumuzun şehit olduğu ve terörist PKK tarafından Rus yapımı İgla SA-18 füzesi ile düşürülen Süper Cobra helikopterinde durumun giderek esrarengiz hale geldiğini yazmıştık. 6700 feet yükseklikte Irak sınırına 100 metre mesafede vurulan helikopterde, füzelere karşı koruma sağlayan Aselsan yapımı Özışık savunma sistemi vardı. Süvari Kotra hattı Çığlı bölgesindeki olayda ilk bakışta bu sistemin nasıl çalışmayıp, helikopteri füzeye karşı koruyamadığı akla gelmişti.

ARIZA YOK DENİLMİŞTİ AMA

Ancak ilk resmi teknik değerlendirmelerde; aksine o gün kolda uçan iki helikopterin üzerindeki sistemin faal olduğu ortaya çıkmıştı. Asıl gariplik de buradaydı. Çünkü, tüm uçuşu kaydeden sistemler faal olduğu halde bu gelen füzeyi nasıl görememişti?

Yıllardır başarı ile kullanılan sistemler o sırada nasıl kör olmuştu? Tam da bu burası çok karışıktı.

Olayı takip ettik. Karşımıza dün itibarı ile yepyeni bir sonuç daha ortaya çıktı.

Ve 'Aselsan yapımı Özışık savunma sisteminin çalıştığı ama bugüne dek kimsenin fark edemediği hayati bir eksikliğinin olduğu' gerçeği ile karşılaştık.

ORTAYA ÇIKAN YENİ SONUÇ

İlk raporlara göre; sistemin maalesef 20 derecenin üzerinde yatışlarda ısı kaynağını her zaman göremediği ortaya çıktı. Bu nedenle, şimdi tüm helikopterlerde yanal körlüğü ortadan kaldıracak özel bir alt sensör takıldı. Ama bu, maalesef iki vatan evladını kaybetmekle öğrenilebildi.

PKK HELİKOPTERLERE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

13 Mayıs'ta ki olayın ardından helikopterlerimize basına yansımasa da yine füzelerle saldırılar oldu.

ŞIRNAK'TA ATAK'A SALDIRI

Biri Şırnak'ta yerli Atak helikopterine, diğer ikisi Van ve Diyarbakır kırsalında olmak üzere üç saldırı denemesi gerçekleşti. Burada sistemler füzeleri neyse ki çalışarak hedefinden saptırdı.

BU KADAR SİLAH PATLAYICI NASIL ÜLKEYE GİRER?

Şimdi sıkı durun; çünkü barış süreci sırasında PKK'nın ülkeye nasıl silah ve mühimmat soktuğuna inanamayacaksınız. Çünkü, bugüne dek ülkeyi kan gölüne çeviren 600'e yakın şehit verilmesine, yüzlerce sivilin ölmesine neden olan tonlarca patlayıcı ile birlikte ülkeye giren füze ve roketler pes dedirtecek cinsten. Bu kadar patlayıcı silah nasıl ülkeye girebildi insan inanamıyor.

Geçtiğimiz günlerde, basında Emniyet'in kendi birimlerine gönderdiği yazılarda, terör örgütü PKK'nın elinde 50 adet füze bulunduğu uyarısı yaptığı haberleri vardı.

İŞTE O VAHİM TABLO

Ama durum bundan da vahim. Önceki gün yapılan bir değerlendirmede ve bize ulaşan terör örgütünün elinde olduğu değerlendirilen füzeler yerleri ile şöyle

"Ağrı: 4 Rus malı Strela, Bingöl: 1 sa-7 füze, Diyarbakir: 9 sa 7 ve 18 menşei belirsiz füze, Hakkari: 6 sa-7, 22 menşei belirsiz füze, 5 Milan, 2 9M113 Konkurs, Mardin: 11,12 füze, 1 metis, Siirt 2 stinger, Şırnak 5 sa-7, 2 milan 7 menşei belirsiz füze, Van: 1 füze. Ek olarak Türkiye genelinde yeri tam tespit edilemeyen 1 tow, 2 milan, 1 sa-7, 2 füze, 25 tow ve 60 sa mühimmati.

Nasıl!?

Bütün bunlar bu ülkeye nasıl girdi, fikriniz var mı? Cevabınızı duyar gibiyim...

Düşen helikopterdeki asıl gerçekler... Metehan Demir yazdı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.