Gülen'in 1979'da verdiği darbe mesajları: 'Parlamentoya bomba konur, Meclis tahrip edilir'

Gülen’in 1979 ve 1990’da sarf ettiği ‘Parlamentoya bomba konur, Meclis tahrip edilir’ sözleri, darbe planının yıllar öncesine dayandığının delili gibi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın FETÖ elebaşısının İslam dinine verdiği zararları ayrıntılı olarak inceleyip hazırladığı raporda ilginç detaylar ortaya çıktı. Elebaşı'nın 1990'da verdiği vaazda, "Tanka biner tankla cihat yaparsınız. Ölüm komandosu haline gelirsiniz", 1979'da yaptığı bir konuşmada da, "Ama sen her şeyi salıverirsen bir yerde asker, öbür yerde subay öldürülür. Öbür yerde parlamentoya bomba konur, öbür yerde Meclis tahrip edilir" dediği ortaya çıktı.

İşte, Sabah'ı haberine göre yıllar öncesinden verilen darbe mesajları:

FETÖ lideri Gülen, 1979 tarihinde yaptığı bir konuşmada yıllar öncesinden 15 Temmuz darbe girişiminin planını şaşırtıcı bir şekilde ortaya çıkardı: "Ama sen her şeyi salıverirsen, bir yerde asker, öbür yerde subay öldürülür, öbür yerde parlamentoya bomba konur, öbür yerde Meclis tahrip edilir. Başka bir yerde masum halkın üzerine ateş edilir."

'UÇAKLA CİHAT YAPARSINIZ'
Gülen'in 1990'da bir camide verdiği vaazda ise, "Bir cepheyi tutar orada nöbet beklersiniz. Uçak biner uçakla cihat yaparsınız. Tanka biner tankla cihat yaparsınız. Ölüm komandosu haline gelirsiniz. Milletinizin varlığı, bekası ve selameti uğruna kendinizi ölümün bağrına atarsınız ve bunlarla siz veli olursunuz. Bunlar veli olma yollarıdır" ifadelerini kullanması hain darbe girişimini yıllar önceden planladığını ortaya çıkardı.

İşte o rapor...

Gülen'in 1979'da verdiği darbe mesajları: 'Parlamentoya bomba konur, Meclis tahrip edilir' ile ilgili etiketler FETÖ Gülen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.