Gökhan Saki Luis Henrique maçı ne zaman?

Gökhan Saki UFC'deki ilk MMA maçına çıkıyor. Gökhan Saki (The Rebel) Asi lakabıyla, 'Frankenstein' lakaplı Luis Henrique da Silva'nın karşısına çıkacak. Heyecan dolu mücadeleyi dövüşseverler merakla bekliyor. Peki, Gökhan Saki'nin ilk MMA maçı ne zaman? Gökhan Saki-Luis Henrique UFC maçı hangi kanalda? Gökhan Saki kimdir? Gökhan Saki'nin ünvanları nelerdir?

Gökhan Saki'nin Luis Henrique ile yapacağı bu maç. Saki'nin ilk UFC karşılaşması olacak. UFC organizasyonunda MMA karşılaşması olacak. Müsabaka 'Hafif Ağır Sıklet' kategorisinde gerçekleşecek. Peki, maç hangi kanalda yayınlanacak? Gökhan Saki'nin Luis Henrique UFC maçı ne zaman? Gökhan Saki kimdir? Gökhan Saki'nin unvanları nelerdir?

GAkhan-Saki-S-Sport-681x454

GÖKHAN SAKİ-LUİS HENRİQUE MAÇI NE ZAMAN?

Gökhan Saki’nin karşılaşmasını 22 Eylül Cuma'yı 23 Eylül Cuma'ya bağlayan gece saat 5.00'te yayınlanacak.

GÖKHAN SAKİ-LUİS HENRİQUE UFC MAÇI HANGİ KANALDA?

Gökhan Saki’nin karşılaşmasını Cuma’yı Cumartesi gününe bağlayan gece saat 5.00'te canlı izlemek isteyen sporseverler, S Sport’a Digiturk 85, D-Smart 78 ve Turkcell TV + 77. Kanaldan ulaşabilecek.

gokhan-saki-glory-15

GÖKHAN SAKİ KİMDİR?

Gökhan Saki 8 Ekim 1983, Schiedam, Hollanda doğumlu. Türkiye ve Hollanda vatandaşı Profesyonel Kickboks sporcusu. Hollanda'da Golden Glory Gym takımında mücadele eden Saki 2 kez Hollanda ve Avrupa Muay Thai şampiyonu, 2008'de düzenlenen K-1 Dünya GP 2008 Hawaii şampiyonudur.

Saki 1993'de 10 yaşında Muay Thai sporuna başladı. 2008'de Tokyo'da düzenlenen Dünya K-1 Grand Prix şampiyonunda yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde rakibi Hollandalı Remy Bonjasky'e nakavtla elendi.

Tamamıyla Hollanda'da yetişen ve kendini kickboksta geliştiren Saki Türkiye adına müsabakalara çıkmaktadır. Lakabı İsyancı olan Saki'nin boyu 1.82 cm'dir. Son olarak 2010 K-1 Grand Prix şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmiş ve harika performansıyla turnuvayı izleyenlerin takdirini kazanmıştır.

gokhan-saki-sevgi-doluyum

Bu turnuvada çeyrek finaldeki rakibi Daniel Ghita ile karşılaşmıştır.Aynı özelliklere sahip olmaları sebebiyle ikili arasındaki müsabaka son derece teknik ve seyir zevki yüksek bir maç oldu. Bu maçta 3. round sonunda beraberlik kararının gelmesiyle maçı ekstra roundla kazanan Gökhan Saki oldu. Daniel Ghita'dan sağ koluna aldığı orta tekmeler sağ kolunun kırılmasına sebep oldu. Yarı finalde rakibi Alistair Overeem'e karşı yaptığı karşılaşmada hiç yumruk almadan tek kolunu kullanarak çok fazla isabetli yumruk atmış ayrıca rakibinin yüzüne attığı döner tekmeyle yere yatırmıştır. Son ana kadar seyirciyi ateşledi. Alistair Overeem, Gökhan'ın kırık kolunu fark edip vurmasıyla maç son buldu.Maça devam edemeyen Gökhan Turnuvanın üçüncüsü oldu.Son olarak Golden Glory'nin 10 yıl müsabakalarında yer aldı.

ufc

UFC NEDİR?

ABD'li karma dövüş sanatları organizatör şirketi. Dünyanın önde gelen birincil MMA promosyonudur ve sporda üst sıralarda yer alan dövüşçülere sahiptir.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli UFC'de dünya çapında etkinlikler yapılmaktadır. Şirkette on ağırlık sınıfı bulunmakta ve Karma Dövüş Sanatları Birleşik Kuralları kullanılmaktadır. UFC'de 300'den fazla etkinlik yapılmıştır. UFC'nin genel müdürlüğünü Dana White yürütürken, onun kardeşleri Frank ve Lorenzo Fertitta UFC'nin kaynak şirketi olan Zuffa, LLC'yi yönetmektedir.

İlk Ultimate Fighting Championship etkinliği 12 Kasım 1993 tarihinde Denver, Colorado'daki McNichols Sports Arena'da yapıldı. İlk Ultimate Fighting Championship yarışmalarının amacı küçük kurallarla boks, Brezilya Jiujitsusu, sambo, güreş, Muay Thai, karate, judo ve diğer dövüş türleri arasında en etkili dövüş sanatını belirlemekti. Sonraki turnuvalarda dövüşçüler birden fazla dövüş türünü benimsemeye başladı ve şirket dolaylı yoldan bugünkü karma dövüş sanatları tarzına geçmiş oldu.

Avrupa, Avustralya Orta Asya, Asya ve Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde yeni marketlerle televizyon anlaşmaları sağlanarak şirket büyüdü. Ana akım medyayla birlikte ününü artırdı. 2016 itibarıyla seyirciler canlı UFC dövüşlerine erişim sağlayabilmekte ve ayda 7,99-9,99$ karşılığında UFC Fight Pass'e abone olarak dövüş Apple TV, iPhone, Android, Xbox, Roku ve Google Chromecast'ten dövüş tekrarlarını izleyebilmektedir. ABD, Brezilya, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve İtalya'da izle ve öde olarak sunulmaktadır. Ayrıca, UFC içerikleri ABD'de televizyonda Fox, Fox Sports 1 ve Fox Sports 2 kanallarında, Karayipler'de ESPN, Birleşik Krallık ve İrlanda'da BT Sport kanalları başta olmak üzere 150 ülkede ve 22 farklı dilde yayına sunulmaktadır. Türkiye yayıncısı S Sport'tur.

Ayrıca UFC, rakip şirketlerin promosyonu olan Pride, World Extreme Cagefighting, Strikeforce ve EliteXC'yi satın almış ve bünyesine katmıştır.

Bazı Kurallar
Her round 5 dakikadır.
Normal müsabakalar 3 round, unvan dövüşleri 5 roundur.
Roundu kazanan 10 puan, kaybeden ise 9 veya daha az alır.
Roundlar arasında 1 dakika dinlenme arası vardır.
Maçlar temelde şu şekilde kazanılır.

Nakavt

Teknik nakavt
Submission (pes etme, ettirme): Dezavantajda ki dövüşçü ya rakibine, ya yere vurarak, ya da sesli olarak pes ettiğini bildirir.
Puan
Çekilme

Faullü Hareketlerden Bazıları

Göze temas, vurma,
Kafa atma,
Saç çekme,
Isırma,
Cinsel organlara vuruş,
Yerdeki rakibin kafasına tekme atmak, diz vurmak,
Enseye vuruş,
Tellerden destek alarak rakibe vurma.

Gökhan Saki Luis Henrique maçı ne zaman? ile ilgili etiketler gökhan saki ufc hangi kanal ne zaman gökhan saki kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.