Org. Akar Kardak'a gitti, Yunan botu böyle geri püskürtüldü...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün saat 12.00 sıralarında Kardak Kayalıkları’nı ziyaret etti. 1996 yılında çıkan krizde, Yunan helikopterinin düşmesi sonucu 3 Yunan subayın yaşamanı yitirdiği olayın yıl dönümünde, Kilim Adası'nda anma törenleri düzenlenirken, bir Yunan botu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı taşıyan hücum botunu taciz etmek istedi. Yunan tahriğine Türk donanması anında karşılık verdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığına bağlı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulundu, Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 hücumbotla seyir icra etti.

Org. Akar Kardak'a gitti, Yunan botu böyle geri püskürtüldü...

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

Org. Akar Kardak'a gitti, Yunan botu böyle geri püskürtüldü... - Resim : 2

EGE'DE GERGİN ANLAR: YUNAN SAHİL GÜVENLİK BOTUNA GÖZDAĞI!

Beraberindeki Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarıyla Üs Komutanlığı ile Donanma Komutanlığına bağlı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunan Orgeneral Akar, ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 hücumbotla Kardak Kayalıkları bölgesinde seyir icra etti.

Ziyaret sırasında bir Yunan Sahil Güvenlik botunun, Orgeneral Akar'ı taşıyan hücümbota önleme girişimi kısa süreli gerginlik yaşanmasına neden oldu.

frekjgrhhj

Türk donanmasına bağlı bir bot, taciz girişimini anında önleyerek Yunan botunun önünü kesti ve botun Org. Akar'ı taşıyan hücümbota yaklaşmasına izin vermedi.

Org. Akar Kardak'a gitti, Yunan botu böyle geri püskürtüldü... - Resim : 5

"FAALİYETLERDE DOSTLUK VE BARIŞI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ"

Ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak Ege Denizi'nde icra edilen faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduklarını belirten Orgeneral Akar, Türkiye ve Türk milletinin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK'nın azim ve kararlılıkla, gayret ve çabalarını artırarak sürdürmekte olduğunu vurguladı.

Org. Akar Kardak'a gitti, Yunan botu böyle geri püskürtüldü... - Resim : 6

Orgeneral Akar, TSK’nın bölgesinde etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olduğunu ifade etti.

Org. Akar Kardak'a gitti, Yunan botu böyle geri püskürtüldü... ile ilgili etiketler Kardak FETÖ Yunanistan Genelkurmay org. akar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.