Galaxy Note 7'deki patlamanın nedeni pil değil mi?

Samsung, patlayarak yangın çıkardığı için toplatılan telefonu Note 7 hakkında beklenen açıklamayı hala yapmamışken, asıl suçlunun telefonun pili olmayabileceği ihtimali güçlendi.

Samsung'un büyük boyutlu phableti, Galaxy Note 7 yangın çıkarma riski nedeniyle toplatıldığından beri herkes telefonun pilinde sorun olduğunu düşünüyordu.

Samsung da patlamalara neyin neden olduğunu bulduğunu ancak bunu ilerleyen günlerde açıklayacağını duyurduktan sonra, gözler yine pillere çevrilmişti.

SORUN PİL HATASI OLMAYABİLİR

Şimdi ise pillerin suçlu olmayabileceği ihtimali ortaya çıktı çünkü Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus'da kullanılacak pillerin Samsung SDI tarafından üretileceği ortaya çıktı. Note 7'nin pilleri de aynı yerden geliyordu.

040120171601513929616_3.jpg

Samsung SDI, şirketin pil üretim bölümü ve Note 7 ile yaşanan fiyaskodan sonra Samsung'un tekrar risk almamak ve müşterilere güven vermek için pilleri dışarıdan sipariş edeceği düşünülüyordu.

Samsung Galaxy S8 dışında, 2017 model Galaxy A serisinin de, Note 7'nin pilinden daha büyük olan 3600 mAh boyutundaki pillerini kendi üretecek.

Şirketin yeniden kendi içinde pil üretimine dönmesi şimdi, sorunun pilden kaynaklanmadığı söylentilerini ortaya çıkarmış bulunuyor.

Peki Note 7'ler neden patladı? Bu sorunun cevabını ise yakında Samsung verecek.

Galaxy Note 7'deki patlamanın nedeni pil değil mi? ile ilgili etiketler Samsung patlama Note 7 nedeni belli öldü pil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.