Fransız petrol devi Total, Danimarka'nın en büyüğünü satın aldı...

Danimarkalı Maersk Oil, 7,45 milyar dolar bedelle Fransız enerji şirketi Total`e satıldı.

Fransız enerji devi Total, Danirmarka'nın en büyük şirketi AP Moeller-Maersk'in enerji kolu Maersk Oil'i 7,45 milyar dolara satın aldı.

Maersk Oil, Total'in yaklaşık yüzde 3,76'sına denk gelen 4,95 milyar dolar değerinde 97,5 milyon hisse senedi alacak. Anlaşmanın 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

113 YILLIK ENERJİ VE LOJİSTİK FİRMASI

1904'te kurulan AP Moeller-Maersk, Eylül 2016'da aldığı bir kararla bünyesindeki taşımacılık ve enerji departmanlarını birbirinden ayırmıştı.

Şirketin taşımacılık faaliyetleri Maersk Line, APM Terminals, Damco ve Svitze tarafından yönetilirken, enerji faaliyetleri, Maersk Drilling, Maersk Oil, Maersk Tankers ve Maersk Supply Service yürütülüyor.

Şirket ayrıca, petrol çıkarma faaliyetlerini ve masraflarını da düşük seviyede tutma kararı aldı. Özellikle Danimarka, Norveç ve Birleşik Krallık'ta aktif olan Maersk, Kuzey Denizi'ndeki petrol aramalarını da daha dar bir bölgeyle sınırlayacak.

Fransız petrol devi Total, Danimarka'nın en büyüğünü satın aldı... ile ilgili etiketler maersk total satın alma enerji
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.