Flaş iddia: YPG Afrin'i Şam yönetimine bırakıyor

YPG/PKK'nın omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Esed yönetimin Suriye ordusunun Efrin’e girmesi konusunda anlaştığı iddia edildi.

Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'ye yakın Rûdaw’a konuşan Afrin’den Kürt siyasetçi Şeho Bılo, DSG ile Şam yönetimin her konuda anlaştığını söyledi.

Şeho Bılo, “Anlaşmaya göre Suriye ordusu yarın Afrin’e asker gönderecek” dedi.

Rûdaw televizyonunun canlı yayınına dün telefonla bağlanan YPG Basın Danışmanı Rezan Hıdo, “Suriye hükümeti ile diyalog halindeyiz. Görüşmelerden bir sonuç çıkması halinde ortak bir açıklamayla duyuracağız” ifadelerini kullanmıştı.

TSK OPERASYONU SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birlikler 20 Ocak günü Afrin kentine yönelik “Zeytin Dalı Harekatı” adıyla operasyon başlatmıştı.

İLHAMİ IŞIK RUSYA'YI İŞARET ETTİ

Konuyla ilgili sosyal medyada kısa bir mesaj paylaşan SuperHaber yazarı İlhami Işık ise Rusya'yı işaret etti.

Işık mesajında, "Bu gece yarısı Afrin Esad ordusuna teslim ediliyor ve buna Ruslar öncülük ediyor" diye yazdı. / SuperHaber

Flaş iddia: YPG Afrin'i Şam yönetimine bırakıyor ile ilgili etiketler Afrin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.