FETÖ'cü pilottan darbede alçak, yalanda yüksek uçuş...

15 Temmuz gecesi Genelkurmay üzerinde alçak uçuş yapan pilotun, “Genelkurmay’ı korumak için uçtum. Darbe girişimini ilk kez ertesi gün öğlen saatinde duydum” savunması, salonda gülüşmelere yol açtı.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı ve Kızılay üzerinde ses hızını aşarak alçak uçuş yapan darbeci pilot, kendini komik yalanlarla savundu. Öyle ki darbecinin yalanları kimi zaman salonda gülüşmelere neden oldu.

Sabah Gazetesi'nden Ersan Tatsr'ın haberine göre; Akıncı Üssü davasının dünkü duruşmasında, darbeci binbaşı Mehmet Fatih Çavur'un sorgusu yapıldı. Darbe teşebbüsü öncesi evinde yapılan toplantılar yapılan ve darbe girişimi sırasında diğer pilotları cesaretlendirici mesajlar veren Çavur, gerçekleri böyle çarpıtmaya çalıştı.

TERÖRİSTLERE GÖZDAĞI VERMİŞ

Genelkurmay önünde darbecilere karşı önlem alan polisleri ve halkı dağıtmak için ses hızını aşarak alçak uçuş yapan Çavur, terörle mücadele harekâtı yürüttüklerini sandığını, bu kapsamda keşif yapmak ve de düşman unsurlarına gözdağı vermek için uçuş yaptığını ileri sürdü.

HAREKAT DEĞİL HAREKET

Çavur, "harekât başladı" şifresiyle darbeci hava unsurlarının devreye girdiğini telsiziyle bildirmişti. Dünkü savunmasında ise uçuş hazırlıkları kapsamında pist içinde hareket ettiğini belirtmek için "uçağım hareket etmeye başladı" anlamında bu sözü söylediğini ileri sürdü. Darbeci binbaşı bu yalanını, "Biz bazen hareket başladı deriz, bazen rule deriz bazen de İngilizcesini söyleriz" diyerek sürdürdü.

TEĞMENLERE DARBE KONUŞMASI

Darbe sanığı binbaşı, Akıncı Üssü'nde bulunan kursiyer teğmenlerle yaptığı darbe toplantısında, "Siz bugünler için yetiştirildiniz" şeklinde sözler söyleyerek onları hem tehdit etti hem de motive etmeye çalışmıştı. Dünkü savunmasında ise "Ben bu arkadaşlara 'Terörle mücadele harekâtı olabilir, sorumluluk verildiğinde hazır olun' dedim" yalanına sığındı.

DARBEYİ ERTESİ GÜN DUYMUŞ

Mehmet Fatih Çavur, darbe başarısız olunca, Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'i koruyup kaçırmaya çalıştı. Bunun için birlik içinde bir uzman çavuştan silahını aldı. Darbe girişiminden ertesi gün saat 12:00 gibi haberdar olduğunu iddia eden darbeci pilot, elindeki silah için de "Uzman çavuş üssün terör saldırısı nedeniyle güvenli olmadığını söyleyip kendimi korumam için verdi" dedi. Darbeci pilotun darbe girişiminden, ertesi öğlen haberdar olduğunu söylemesi, salonda gülüşmelere yol açtı.

'SULANDIRMA' UYARISI

Duruşma sırasında soruşturma aşamasındaki işlemleri eleştiren darbeci pilot, evinde yapılan aramada gömlek, pantolon ve matkabın da suç delili olarak alındığını söyledi. "Matkaba da darbeli matkap diye el konulmuş herhalde" sözleri üzerine ise Mahkeme Başkanı Selfet Giraç, "Sulandırmaya çalışma. Savunmanı yap. Benzetmelere girecek olursak ben de çok güzel benzetmeler yaparım ama biz burada yargılama yapıyoruz" diye uyardı.

FETÖ'cü pilottan darbede alçak, yalanda yüksek uçuş... ile ilgili etiketler Ankara darbeci pilot genelkurmayı korumuş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.