"FETÖ mürted ilan edilmeli!"

AK Parti milletvekili Metin Külünk din alimlerine önemli bir çağrı yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan "Kendi Dilinden FETÖ: Organize Bir Din İstismarı" adlı rapor, yıllardır devlet kurumlarında yuvalanan bu yapının, kendini gizlemek için arkasına saklanmaya çalıştığını ortaya koydu.

Genelde bütün İslam alemine yönelik bir deklerasyon niteliği taşıyan rapor, özel olarak da dini kurum ve kuruluşlarda vatandaşı irşat görevi yapan görevlilerin bilincini yükseltmeyi hedefliyordu.

Bu raporun en çok tartışılan tarafı ise bundan sonra ne olacağı, FETÖ ile mücadelenin nasıl bir konuma yükseleceği...

Bu konuya yönelik en dikkat çekici değerlendirme, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten geldi.

"Türkiye'de İktidar" dergisine konuşan Metin Külünk, başta örgütün elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere FETÖ'cülerin din alimleri tarafından 'mürted' ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Külünk, FETÖ tehdidinin halen devam ettiğini, bu meselenin sadece paralel devlet yapılanması kavramıyla ifade edilemeyeceğini belirterek, Türkiye'nin emperyalist bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Külünk şöyle konuştu:

"Sahtekar, yalancı ve ikiyüzlü gibi hafifleştirici tabirler bizim geleceğimizi kurtarmaz. Geleceğimiz tehdit altında. Buna yönelik devlet terörle mücadele ederken, diğer yandan Türkiye'deki din alimleri, toplumda fikrine ve kararlarına hürmet edilen, İslam'a dair bilgisi muhkem olan alimler bir araya gelerek bu islam dışı yapıyı mürtet olarak ilan etmeli. Çünkü bu örgüt Allah ile kandırdı. Allah ismi ile şirk koştu. Kur'an diyerek Kur'an'ın kavramları ile oynadı.

Şimdi, bu toplum namaz kılmayabilir, hatta oruç da tutmayabilir. Ama bir şeyde ödünsüzdür. Siz meyhanedeki adamın imanını sorgulamaya kalktığınızda, kalkar sizin yakanıza yapışır. Dini alimler derken, Alevi önderlerini de sayıyoruz. Çünkü bu hakaret Alevilik'i de tasfiye etmeye yöneliktir.

Bu nedenle, bu yapının İslam dışı olarak ilan edilmesi lazımdır. Tüm toplumun bir araya gelip bu yapının fikri yapısına karşı konuşması lazım. Bu, sadece dindarları değil, herkesi ilgilendiriyor."

"FETÖ mürted ilan edilmeli!" ile ilgili etiketler AK Parti FETÖ Metin Külünk murted
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.