FETÖ GELMESİN

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Fetö gelmese de olur.

Bu topraklardan vatandan nasibini almamış birinin bu ülkenin cezaevini bile hak etmediğini düşünmüyorum.

Ne havasından ne suyundan faydalanmamalı.

Uzun bir süre milletin gündemini meşgul etmesi bile israftır.

Yargılanacak olsa bile ne yüzle gelmeyi hak etmiştir.

Değil miki bu ülkenin meşrebine,kökenine inancına bakmadan bir bütün kast etmiştir.

Vatana ihanetin cezası vatansızlık olmalıdır sonsuza dek.

Evet mevcut yargılama sitemimiz açısından sorunlar oluşabilir.Fakat bu giderilmez bir şey değildir.

Daha önce beraatle sonuçlanmış Fetö davasının sonuçlandırılmış olmasında da örgütün işlemiş olduğu bir suç söz konusudur.

Bu nedenle önceki dava bozulmalıdır.

Ayrıca 17/25 Aralık olaylarından sonra ABD ile ikili anlaşmamıza uygun bir iade talebi söz konusu olamamıştır.Daha yeni bir talep söz konusudur. Kendi ülkemizin birincil sorununu ABD’nin arzu ve iradesine bağlayamayız.Bir an evvel FETÖ ana davası karara bağlanmalıdır.

Bu dava bu sene bitmeden sonuçlandırılmalıdır.Davanın uzaması örgütün yeni faaliyetlere girişmesine sebep olacaktır.Ve yine bu işin bir an evvel bitirilmemesi yabancı mihrakların yeni operasyonlar düzenlemesine sebep olacaktır.

MİLLET DEVLET UZLAŞMASININ GEREKLERİ

15 Temmuz alçak kalkışmasının şerlerinden kurtulmaya çalışırken hayırlarını da hep birlikte yaşıyoruz.

Milletin uzlaşması siyasi uzlaşmayı getiridi.Bahçeliden sonra Kılıçdaroğlu da Yenikapıda yapılacak Demokrasi ve Şehitler mitingine katılacaklar.Bu çok anlamlı bir gelişmedir.Bu birlikteliğin gerçekçi bir yapıya dönüştürülmesi için atılması gereken somut adımlar olmalıdır.

Bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanı’nın açmış olduğu davalardan feragatı üzerine muhalefet liderleri de bu yönde karar aldılar ve en sonunda Sayın Başbakan Yıldırım da kervana katılıp davalarından feragat etmiş oldu.Belirtmek isterim ki bu konuda Ekim 2015 ten beri şahsi ve sivil toplum olarak gayretlerimiz oldu.En sonunda siyasi parti başkanlarının Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldiklerinde bu temennimizi sosyal paylaşım hesaplarımızda ve köşemizde önerdik teşvik ettik.Ve nihayet bazı hamaset sahipleri ve dar görüşlülerin tepkisine maruz kaldıysak ta düşüncemiz karşılık bulduk.Bu nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve diğer liderlere teşekkürlerimizi sunarız.

Bundan sonra ne yapılır noktasında önerimiz şudur ki,özellikle muhalefet liderlerinin önemli konularda görüşlerine başvurulmalıdır.Yaklaşık bir yıl önceki sembolik bir önerimiz vardı tekrarlayalım.Vali atamlarında muhalefet liderlerinin illerinin valisini tayın etme konusunda tavsiyelerini yerine getirmekti.

Fetö yapılanmasının engellemerinden nasibini almış önemli farklı unsurlardan görevlendirmeler yapılması gerekir diye düşünmekteyiz.

Farklı görüşlerden insanların yer aldığı ve kararlarının dikkate alındığı STKlar teşvik edilmelidir.

Toplum barışı ve kamu düzeninin sağlanması noktasında resmi sivil oluşumlar oluşturulmalı ve millet yönetime olabildiğince katılabilmelidir.

Ekonomik imkan ve işler verimlik ve kamu yararı doğrultusunda yapılmalıdır.

Milli gelirin dağıtımı ve sosyal yardımların yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

SİYASET VE DEVLET FETÖ YAPILANMASINDAN VE ALGISINDAN TEMİZLENMELİ

Başta Ak parti ve diğer siyasi partiler kendilerini gözden geçirmeli ve Fetö ve benzeri oluşumlardan temizlenmelidir.Manipülasyon yapma imkanları ellerinden alınmalıdır.Seçimlerde yapılan Fetö etkisi nin yeni bir seçim yapılmadan giderilmesinin mümkün olmadığını düşünmekteyim.İki türlü etkilerini bugün dahi görmekteyiz.Doğru adamların engellenmesi ve kendilerinin veya kullanacakları adamların seçtirilmesi gibi yöntemler başka türlü giderilemez.

Gerçekçi baktığımızda eski ve hali hazırda mevcut soruşturma mantığında göz altına alınması gereken hatta tutuklanacak belediye meclis üyeleri,belediye başkanları,milletvekilleri iddia ediyorum bakanlar mevcuttur.Bu yapıyla iritbat kurulmuş olmasının neticeleri açıktır.Bakılacak kriterler bürokrasi ve siyasette beklenmeyen başarılar yine ekonomik açıdan da olağan olmayan kazançlardır.

Gözden kaçırılmaması gereken bir konuda siyasetin bürokrasinin ve iş dünyasının değerlendirilmesinde baz alınması gereken tarihin Aralık 2013 değil daha öncesi olmalıdır.Bu siyaset açsından elzemdir.Çünkü siyasiler ülkenin kaderlerinde söz sahibi olacaklardır.Yine bürokratlarda iş adamlarıda önemli etkiler doğuracak kişlerdir.Bu tarihten önceki ilişkiler yagılamayı gerektirmeyebilir ama mutlaka bulundukları halden uzaklaştırılmalıdır.

Kalın sağlıcakla.

Diğer Yazıları