FETÖ elebaşı dershaneler kapatılınca talimat verdi...

Gizli tanık Bayrak, MİT TIR’ları ihanetini anlattı: Operasyon fikri ilk kez 2013’te örgütün Diyarbakır’da üst düzey mahrem yöneticilerle yaptığı toplantıda gündeme geldi. Dershanelerinin kapatılmasının ardından Gülen ‘TIR’ları durdurma’ talimatını verdi.

Gizli tanık Bayrak, MİT TIR’ları ihanetini anlattı: Operasyon fikri ilk kez 2013’te örgütün Diyarbakır’da üst düzey mahrem yöneticilerle yaptığı toplantıda gündeme geldi. Dershanelerinin kapatılmasının ardından Gülen ‘TIR’ları durdurma’ talimatını verdi.

Akşam Gazetesi'nden Hilal Yıldırım'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından MİT TIR’larının durduran jandarma görevlilerinin ve sivil imamlarının da bulunduğu 55 şüpheli hakkındaki iddianamede gizli tanık Bayrak’ın ifadeleri dikkat çekti:

KELLE BAŞI 1 MİLYON ÖDÜL

PKK tarafından 2012’nin final yılı ilan edilmesiyle başlayarak yoğunlaşan silahlı mücadele döneminde, örgütün mahrem yapısı içerisindeki en üst düzey yöneticileri Diyarbakır’da toplantılara başladı. Bu toplantılara Osman Hilmi Özdil (Kozanlı Ömer) başkanlık yapmaktaydı. PKK tarafından, FETÖ’nün yurt, okul ve dershanelerine yönelik eylemlerinden dolayı yapılan toplantıda, PKK’nın üst düzey yöneticilerinin ele geçirilmesinin karşılığında, kelle başına 1 milyon TL ödül verilmesi kararlaştırıldı

FETÖ ELEBAŞI GÜNDEMİMİZDE DEĞİL DEDİ

Bu toplantının gündemine, MİT'in sınırın Suriye tarafına çok miktarda sevkiyat yaptığı konusu gelmiştir. Hatay'da MİT'in depo oluşturduğu, bu depodan Hatay MİT Bölge başkanının dahi haberi olmadığı, malzemelerin kamyonlarla Suriye'ye gönderildiği konuşulmuştur. Toplantıya başkanlık eden FETÖ’nün sözde Türkiye Kara Kuvvetleri İmamı Hacı Murat –Zafer (Kod) "Konuyu Gülen’e soralım. Talimatı ne olursa o şekilde hareket ederiz" dedi. İlk toplantıda Gülen tarafından "Bu konu gündemimiz değil" diye cevap geldi.

İKİ HAFTA SONRA EMİR GELDİ

Dershanelerin kapatılması nedeniyle örgütün açtığı savaşla birlikte sonraki toplantıda Kara Kuvvetleri İmamı olan Hacı Murat- Zafer Gülen’den ‘TIR’ların geçişine izin verilmesin’ talimatı verildi. 2 hafta kadar sonra MİT TIR’larına operasyon yapıldı. Örgütün sözde emniyet imamı Ömer –Sami kod adlı Osman Hilmi Özdil, Hacı Murat kod adlı Kara Kuvvetleri İmamı, Nurullah kod adlı Güneydoğu Anadolu Jandarma İmamı Nurettin Oruç, Güneydoğu Anadolu Kara Kuvvetleri İmamı Hüseyin Köse, Güneydoğu Anadolu Emniyet İmamı Bekir kod adlı Hüseyin Civan katıldı.

BİZZAT NURETTİN ORUÇ’U GÖREVLENDİRMİŞ

İddianamede, Kara Kuvvetleri imamının yine her ay düzenli olarak yapılan Diyarbakır’daki toplantıda Gülen’in talimatını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan tüm rütbelerdeki jandarma personelinden sorumlu "Bölge Temsilcisi" statüsündeki örgüt imamı şüpheli Nurullah (Kod) Nurettin Oruç'a ilettiği belirtildi.

EMNİYET TASFİYEDE JANDARMA YAPSIN

Toplantıda TIR’lara yapılacak müdahalenin nasıl olması gerektiği hususunun görüşüldüğü, örgütün 17/25 Aralık süreci nedeniyle emniyette meydana gelen görev değişiklikleri dolayısıyla TIR’lara müdahale konusunda kolluk kuvveti olarak Jandarma personelinin kullanılmasının kararlaştırıldığına dikkat çekildi. Oruç’un da operasyon talimatını Mersin, Osmaniye, Hatay ve Adana'daki jandarma personelini yöneten Halil (Kod) Hamza Ali Ece'ye verdiği anlatıldı.

FETÖ elebaşı dershaneler kapatılınca talimat verdi... ile ilgili etiketler MİT TIR'ları FETÖ talimat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.