Europol'un raporu Avrupa'nın PKK desteğini ortaya çıkardı!

Avrupa Birliği Terörizm Durum ve Eğilimler Raporu 2017: Belçika, Fransa, Almanya, Italya, Romanya ve Isviçre gibi ülkelerde PKK terör örgütü açık açık propaganda yapıp, maddi kaynak topluyor!" sonucu açıkaldı. Avrupa polisi Europol’ün terör raporunda PKK’nın Alp Dağları eteklerinde gençlere yönelik ideolojik kamp kurmuş olabileceğine dikkat çekildi.

Avrupa Polis Teşkilatı’nın (Europol) her yıl yayınladığı terör raporunun bu yılki baskısında, terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerine ilişkin çarpıcı bir ifade yer aldı. Türkiye’deki terör olaylarının da incelendiği raporun PKK’ya ilişkin kısmında, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde gerçekleşen PKK saldırılarına yer verildi. Raporda PKK’ya ilişkin en dikkat çekici nokta ise terör örgütünün İsviçre Alplerinde kurduğu bir eğitim kampına ilişkin ifade. Raporda PKK bölümünün sonunda, “İsviçre, PKK’nın 2016 yılının ikinci yarısında Alp Dağı eteklerinde gençlere yönelik ideolojik eğitim kampı kurmuş olabileceğini bildirdi” ifadesi yer alıyor.

kdfhkdjfdas

Avrupa’daki eylemleri

İşte Europol’ün 2017 Terör Raporu’nda PKK’nın eylemlerine ilişkin verilen bilgiler:

- Örgüt Fransa’da Türk hükümetine ait binalara 5 kez el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenledi

- Belçika, Türk ve Kürt gruplar arasında kundaklama, bombalı saldırı gibi eylemler yaşandığını belirtti

- Almanya, çok sayıda PKK gösterisi rapor etti, ayrıca yine Türk hükümetine ait binalara yanıcı maddelerle saldırılar gerçekleştirildiğini bildirdi

Finans kaynakları

- Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Romanya ve İsviçre, PKK’nın topraklarında propaganda faaliyetlerini sürdürdüğünü, ayrıca bağış adı altında para ve üye topladığını rapor etti. Örgüt Fransa’da ‘Fransa Kürt Konseyi’ ve ‘Kürdistan Kültür Merkezi’ gibi yasal dernekler üzerinden de örtülü faaliyetler yürütüyor. PKK’nın sadece Fransa’da 5.3 milyon Euro topladığı tahmin ediliyor

- İtalya, örgütün Kürt mülteciler arasından çatışma bölgelerine gitmek ya da PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerine katılmak için üye topladığını bildirdi.

Europol'un raporu Avrupa'nın PKK desteğini ortaya çıkardı! ile ilgili etiketler PKK rapor europol yapılanma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.