Etkin pişmanlık gündemde

Metehan Demir

Metehan Demir

DARBENİN baş sorumlusu olarak FETÖ soruşturması kapsamında onbinlerce kişi içeride.

Adli süreç devam ediyor. Ancak resim o kadar karışık ki, her geçen gün işlerin arap saçın dönme ihtimali var.

İSTİSMAR

Daha da ötesi kimin gerçekten bu ihanetle ilişkisi var, kim mağdur; bu da netleşemediğinden bu süreç insanların birbirine kullandığı bir iftira fırsatı haline geldi. Bu nedenle durumun farkında olan Başbakan Binali Yıldırım, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve istismarın önüne geçilebilmesi adına Müsteşarı başkanlığında özel bir birim kurmuştu. Bakan yardımcıları da bu işle bizzat görevlendirildi.

MAĞDURİYETLER DEVAM EDİYOR

Çalışmalar devam ediyor ama ciddi mağduriyetlerin yaşandığını hala duyuyoruz.

ETKİN PİŞMANLIK

İşte tam bu süreçte devlette yeni bir adım üzerinde çalışılıyor; yeni bir Etkin Pişmanlık Yasası.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da dün bunun sinyallerini vermiş ve şunları söylemişti: 'Buradan herkese diyorum ki herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkanı var, bunu elinin tersiyle itmesin, bundan yararlanmanın yoluna baksın. FETÖ'nün peşine gitmesin, herkes kendi kararını kendi versin, kendi göbeğini kendi kessin."

Evet; Ben taslağı gözlerimle gördüm. Ama son hali nasıl olacak belli değil. Çünkü hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yakında bununla ilgili geniş bir açıklama yapılacak. Verdiği ve doğruluğu teyit edilen bilgiler oranında sanığın alacağı cezada belli indirimler öngörecek bir çalışma. Daha önce PKK'lılar için de benzer bir uygulama yapılmıştı.

Böylece hem cezaevlerinde bir rahatlama hem de FETÖ içinde yeni kritik bilgilerle ek bir çözülme bekleniyor. Bakalım; nasıl bir yasa çıkacak göreceğiz. İlginç gelişmeleri beraberinde getirebilir

Metehan DEMIR
metehandemir@icloud.com

Diğer Yazıları