Didem Ürer Haberleri

Adnan Hoca'nın "Kediciklerinden" olan Didem Ürer İstanbul doğumludur. Orta ve ve Lise Eğitimini istanbul Lisesi'nde görmüştür. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Daha Sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde eğitimine devam etmiştir. İngilizce, Almanca, Arapça bilmektedir. A9 TV'de program sunuculuğu yapmıştır.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar 2 Şubat 1956'da Ankara'da doğmuştur, araştırmacı ve yazardır. Kamuoyunda kendisinin, zaman zaman Adnan Hoca olarak da anıldığı olmuştur. Cemaati olduğu iddia edilen ve hazırladığı kitaplarda kullandığı mahlas Harun Yahya'dır. Taraftarları arasında Ahmet ismini de kullanmıştır.

Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır. Kurucusu olduğu Bilim Araştırma Vakfı (BAV), kendi sitesinde amacının "Dünya çapında barış, huzur ve sevgi ortamı oluşturmak" olduğunu ifade etmiştir. Millî Gazete ve Akit gazetesinde bir dönem yazıları yayımlanmıştır. BAV'ın, evrim karşıtı olduğu ve yaratılışçılığı savunduğu ve bu duruşu yaygınlaştırmak için konferanslar düzenlediği bilinmektedir. Çeşitli basın organlarında kendisini bazı suçlarla itham eden iddialarla da gündeme gelmiştir.

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir.Babasını kaybeden Adnan Oktar'ın annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf'tur. Oktar ilk ve orta öğrenimini Ankara'da, ortaokulu Cebeci'de, liseyi Kurtuluş'ta okudu. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul'daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü'ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Harun Yahya mahlasıyla yayımladığı yüzlerce kitabı olduğu öne sürülür. Bununla birlikte, Harun Yahya imzasıyla yayımlanan kitaplarını cemaati ile birlikte hazırlamaktadır. Oktar, Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap hazırlamıştır. Oktar'a göre evrim, doğrudan materyalizm, Nazizm, komünizm ve Budizm'le bağlantılı şeytanî bir öğretidir. Oktar'ın kitaplarındaki iddiaların birçoğu köktendinci Hıristiyan Yaratılışçılığı ile benzerlik göstermektedir.

Adnan Oktar grubuna bağlı İnternet siteleri, TV ve değişik yayın araçlarıyla başlıca Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, Mesih, İsa'nın dönüşü gibi konularda yayın yapmaktadır. Özellikle bakımlı ve güzel kadınlarla yaptığı programlarla ün salmıştır..

KEDİCİKLER NEDİR?
Rapora göre, 'en beğenilen program' Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 televizyonunda kamuoyunda 'Kedicikler' olarak bilinen kadınlarla gerçekleştirilen 'Adnan Oktar ile Sohbetler' adlı program en beğenilen yayın seçildi. Böylece dekolte giysileri ve hareketleriyle dikkat çeken 'Kedicikler', beğeni rekoru kırmış oldu. Rapora göre 622 başvurudan 317’si beğeni düşüncesini dile getirirken, bunların 275’ini 'Kedicikler'in bulunduğu program aldı.

'Kedicikler' için sadece 5 kişi 'Genel ahlaka aykırı' yönünde başvuru yaptı. Raporda, 'Big Brother'la birlikte, 'Kısmetse olur, Zuhal Topal'la, Esra Erol’la' adlı evlilik programları hakkındaki 'genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık' şikâyetlerinin yapılması dikkat çekti.