Eski müsteşar'ın eşini korsan kararla tahliye etmeye kalktı...

Eski Adalet Bakanlığı müsteşarının, FETÖ tutuklusu eşini korsan kararla salıvermeye kalkan hâkim Yunus Süer’in, örgütün Gebze adliye imamı ile 439 telefon görüşmesi çıktı.

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan hakim eşi Gülümser Erdem'in korsan tahliyesi yetkili mahkemeden döndü.

Sabah Gazetesi'nden Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; Yetkili mahkeme olan Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nin yargıcı izinliyken 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen tahliye kararı iptal edildi ve Erdem'in tutukluluğunun devamına karar verildi. Korsan tahliye kararını veren hâkim Yunus Süer ise FETÖ'nün Gebze adliye imamı ile irtibatlı çıktı.

YETKİLİ HAKİM İZİNDEYDİ

Mahkeme kararına göre tahliye müzekkeresinin düzenlendiği tarihte yetkili mahkeme olan Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nin yargıcı Ali Ramazan Bilgisiçok izinliydi. 2. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer, yetkisi olmadığı halde 28-29 Haziran tarihlerinde itiraz dilekçesini işleme koydu ve tahliye kararı verdi. Hâlbuki yetkili mahkeme hâkimi izinli iken alınan tahliye kararı yok hükmündeydi.

Gülümser Erdem daha önce Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 2017/686 sorgu sayılı kararı ile tutuklanmıştı. Erdem'in 23 Haziran 2017 tarihli tahliye talebini içeren itiraz dilekçesi işleme konuldu ve itiraz 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kabul edildi. Korsan tahliye kararının ardından Erdem hakkında tahliye müzekkeresi düzenlendi.

15 TEMMUZ'A KADAR 439 GÖRÜŞME

Silivri'de tutuklu pek çok üst düzey FETÖ şüphelisini korsan bir kararla tahliye etmeye çalışan FETÖ'cü hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in korsan tahliye kararını andıran söz konusu tahliye kararının, yetkisiz mahkemece verildiğinin ortaya çıkması üzerine, 3. Sulh Ceza Hâkimliği itiraz dilekçesini yeniden ele aldı. Gülümser Erdem'in tahliyesine karar verilen 30 Haziran tarihli korsan tahliye karar iptal edildi.

Korsan tahliye kararına imza atan 2. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer'in FETÖ bağlantıları da teknik istihbarat verileriyle anlaşıldı. Bu verilere göre Süer'in defalarca iletişim kurduğu bir FETÖ imamı var. Mesleği marangoz olan bu imam, SABAH'ın 19 Mart 2017 tarihli haberiyle kamuoyuna adını duyurduğu 'kozmik marangoz' Dursun Çalışkan... HTS kayıtlarına göre Süer, 7 Şubat MİT krizinin bir ay öncesiyle darbe girişiminden bir hafta öncesi 8 Temmuz 2016'ya kadar kozmik marangoz ile 439 kez telefon irtibatı kurmuş.

KUMPASLARDA ROL ALDI

Dursun Çalışkan, darbe girişiminden 17 gün sonra yakalanıp tutuklanmıştı. O dönemde Çalışkan'ın çok sayıda hâkimsavcı ile telefon trafiği tespit edilmiş, 17-25 Aralık kumpası da dâhil pek çok FETÖ operasyonunda rol aldığı ortaya çıkmıştı.

GEREKÇE: KAÇMA VE DELİL KARARTMA ŞÜPHESİ

Tahliye kararının iptaline hükmeden 3. Sulh Ceza Hâkimliği, bu kararının gerekçelerini özetle şöyle sıraladı: "Tahliye kararının görevli ve yetkili hâkim tarafından düzenlenmemesi nedeniyle yok hükmünde olduğunun değerlendirildiği göz önüne alınarak, şüpheli Gülümser Erdem'in üzerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, kaçma ve delilleri karartma şüphesi ve suçun CMK 100/3-11 maddesi kapsamında olması ve tutuklama nedenlerinin var olduğunun kabulünün gerekmesi, kamu düzeninin korunması, şüphelinin yeniden yeniden suç işlemesinin önlenmesi, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması..."

Eski müsteşar'ın eşini korsan kararla tahliye etmeye kalktı... ile ilgili etiketler FETÖ yunus süer korsan tahliye adliye imamı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.