"Osmanlı bize güveniyordu... Fethedilen topraklara ilk Ermenileri gönderdiler!" / ÖZEL RÖPORTAJ

Karolin Fişekçi deyince gözünüzün önünde nasıl biri canlanıyor? Ressam? Yazar? Sansansyonel çıkışları olan sarkastik biri? Hayır, hiçbiri değil. O da bu ülkenin bir ferdi, herkes gibi. Kendi tabiriyle: Türkiyeli, anne baba Sivaslı Ermeni. Karolin Fisekci'yle Türkiye'nin sıcak gündeminin hafif tozunu aldık...

Röportaj: Kadir Sarıkaya/SuperHaber

Son günlerde gündem yine yoğun, hızla değişiyor.

Mesela sayıları konuşması gereken adam, matematik profesörü, "Atatürk'ün hatırasına hakaret suç olmamalı" diyor.

Ali Nesin'den bahsediyorsun.

Evet. O sayıları konuşsun.

Ali Nesin anlamaz mı bu işlerden yani?

Sayıları anlar, matematikten anlar ama tarihi bilmiyor galiba ya da saygı kavramı ile ilgili sorunları var. "Atatürk'e hakaret suç olmamalı" diyor. Hakaretten dolayı bence kimse tutuklanmamalı ama belli bir yaptırımı olmazsa da herkes herkese küfreder. Ali Nesin babasına edilen küfürleri desteklemiş mi? Küfür ile başladılar, adamı yakmaya kalktılar ve sonucu biliyorsun. Ulu orta edilen küfür radikaldir.

ytff

BANA "ERMENİ HALİNLE ATATÜRK'Ü NASIL SEVERSİN?" DİYORLAR

Atatürk kendi kendini koruyor zaten. Ama bir sürü insan onunla ilgili sürekli atıp tutarsa bu zaman içinde sanki öyleymiş gibi algılanır. Algı yönetimi yapılıp tarihin değiştirilmesi gibi düşünmek lazım. Bunlar bu kadar çok konuşulursa gerçek buymuş gibi algılanır.

Atatürk'ü sevdiğimde de garipsiyorlar. "Ermeni halinle nasıl seversin?" diyorlar.

OSMANLI BİZE GÜVENİYORDU, FETHETTİKLERİ YERLERE İLK BİZİ GÖNDERİRLERDİ

Ermeni olduğun için senden daha farklı düşünmeni bekliyorlar. Bu ülkenin kodlarına ne kadar bağlısın?

Bağlıyım ve ayrıca Atatürk soyadını Agop Dilaçar veriyor. Dilaçar soyadını da ona Atatürk veriyor. Bu adam Ermeni ve Atatürk'ün sağ kolu. Türk Dil Kurumu'nun kurucularından biri. Biz bu memleketin harcında varız. Eskiden Osmanlı yeni bir yer fethettiği zaman ilk Ermenileri gönderirmiş. "Ermeniler taş üstüne taş koyar" derlermiş. Osmanlı bize o kadar güveniyordu.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE AĞAÇ OLMASA NE ÇIKAR?

Bunun dışında, Twitter'da mesela, Türkiye'de önemli hadiseler yaşandığında özellikle senden yorumda bulunmanı istiyorlar mı?

Eskiden daha fazla istiyorlardı. Mesela ben çevreciyim, ağacı, yeşili seviyorum ya, CHP belediyesi bir şey yapınca "Bakın bunu da görün, buna da laf edin" diyorlar. Büyükçekmece'de Albatros mesela... Burası zaten turizm arazisi, oturduğum yer, burası satıldı diye kıyamet koparılıyor. Ne olacak Albatros satıldı diye? Yeri biliyorum zaten, oraya bir yer yapılsa ne çıkar ki? Mesela İstiklal Caddesi içinde ağaç olmasını istiyorlar ama o caddede ağaç olmayabilir. Parkları büyütün bunun yerine, daha fazla park yapılsın bunun yerine. Her yere illa yeşil koyulacak diye bir şey yok.

Türkiye'de muhalefet genelde istemezük mantığıyla mı hareket ediyor?

Yeşil burada çok kullanışlı galiba. Çok umurlarında değil sanki. O işin bahanesi. Herkesin işine geldiği gibi. Sokakta saksıda ağaç olmaz. Saksıda yeşil evde güzel.

Sosyal medyada oldukça aktifsin. Türkiye'de senin kadar sosyal medyayla iç içe olan ressam var mı?

Herhalde Bedri Baykam vardır. O da Fenerbahçelilik ve CHP üzerine gidiyordur. Fanatik olduğu konuları konuşuyordur.

CHP'DEN HİÇ TEKLİF ALMADIM, FANATİK DEĞİLİM

Twitter trolleri hakkında ne düşünüyorsun?

Çok zeki troller de var, aptallığıyla hepimizi utandıranlar da.

Enlight13

Twitter'da mesajların, diğer bir deyişle "DM kutun" herkese açık mı?

Açık değil, açmam. Instagram'da bir kere açtım uygunsuz fotoğraflar yolladılar. Snapchat'im de yok mesela. Ben gizli hesapla takılmayı da sevmem, neyseniz o olun, kendi adımla yazarım ne yazarsam.

CHP'den milletvekili olur musun?

Uğraşmam, siyasete girmek gibi bir amacım yok ama kesin yapacaklarsa olurum.

ERMENİ LOBİSİYLE BAĞLANTIM YOK, AMERİKA GREEN CARD VERDİ GİTMEDİM

CHP'den hiç teklif geldi mi sana?

Yok beni bilirler, ben hiçbir konuda fanatik değilim. Desteklediğim politikalar olur ama kim doğru işi yapıyorsa iyi yapmışsınız derim, yanlışsa da bunu söylerim. Ben bir sanatçının durması gerektiği gibi duruyorum.

Hala sana kimliğin üzerinden "Sen yorum yapma, Ermenisin, git buralardan" diyenler var mı?

"Beğenmiyorsan defol git Ermenistan'a" diyorlar.

Sana bunları söyleyenlerin tabiriyle "defolup gitme" gibi bir planın var mı?

Hayır yok. Ayrıca eleştirebilirim, insan sevdiğini eleştirir. Bu beni buradan niye çıkarsın? Amerika bana Green Card verdi, istesem giderdim ama gitmedim.

yfuyj

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI BANA MORAL OLDU

Ermeni lobisiyle var mı bağlantın?

Hiç yok. Ama böyle şeylerle uğraşsan bulursun illa ki.

Türkiye'de Ermenilere yönelik bir baskı olduğunu düşünüyor musun? Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni Patrikhanesi'ne gönderdiği mesajda Türkiye'deki Ermeni vatandaşlara yönelik gayet güzel açıklamalarda bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Ülkemizdeki Ermeni cemaatinin huzuru, güvenliği ve mutluluğu bizim için özel öneme sahiptir. Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini ikinci sınıf hissetmesine tahammülümüz yoktur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı'nın açıklamasını sosyal medyadan paylaştım. Bana da moral oldu. Bundan sonra bana hakaret eden olursa bu açıklamayı göstereceğim artık. Ayrıca Müslüman bir adamla da evlenebilirim, bu tür takıntılarım yok.

"Osmanlı bize güveniyordu... Fethedilen topraklara ilk Ermenileri gönderdiler!" / ÖZEL RÖPORTAJ ile ilgili etiketler Ali Nesin Ermeni İstiklal Caddesi CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan Karolin Fişekçi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.