Erken seçim olacak mı?

Metehan Demir

Metehan Demir

BASINDA, siyasi kulislerde en çok ilgi çeken konulardan biri de ‘erken seçim’ meselesidir.

Bir türlü spekülasyonun sonu gelmez. Sürekli gündemdedir. Kimi sağlam kaynaklardan duyduğunu iddia eder, kimi genel tabloya bakar, kimi durumdan şekil çıkarır. Bazısı da, temennilerini tahmin diye satar.

Aksi iddia edilse de, karşı tezi hazırdır; ‘E tabii ki inkar edecekler, zaten baskın seçim olacağı için şimdi belli etmemek için bunu söylüyorlar.’

Şimdi yine başkentte, kulislerde piyasalarda kuvvetli bir seçim uğultusu var. Daha önce, bu yıl sonuna doğru seçim olur iddasında olanlar artık neredeyse sene bittiğinden şimdi analitik görüntülü temennilerini 2018’e taşıdılar.

Sürekli erken seçim iddiaları ile karşılaşıyoruz. Çok sayıda soru alıyoruz.

Malumunuz, yerel seçimler 2019 Mart’ta, genel ve başkanlık seçimleri de 2019 Kasım’da yapılacak.

Peki gerçekten bir seçim olacak mı?

Siz sevgili okurlarımıza nacizane bir tavsiye; hiç de öyle kaotik puslu analizlerin arasında kaybolmayın.

Sadece arı saf halde yazılmış haberleri dikkatle okuyun. O zaman sizden daha iyi bir analist olmadığını göreceksiniz.

DENEYİNİ BİRLİKTE YAPALIM

Ve gelin şimdi birlikte bunu deneyelim; seçim erken olacak mı, olmayacak mı görelim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurtiçi gezi programı kapsamında dün Bayburt’a da gitti. Orada AK Parti’lilerle biraraya geldi.

Ve bakın aynen neler söyledi:

‘2019 yılında yapılacak seçimler Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır. Ben size inanıyorum. Siz inanıyor musunuz? Bu anlayış ile 2019 hazırlıklarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. Bugünkü kongre, ‘2019 seçimlerinin’ hazırlık kongresidir. Önümüzdeki sürecin adı değişim ve yenilenmedir. Yerel sağlam basarak yolumuza devam ediyoruz. Şubat sonuna kadar inşallah bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz.’

Evet aynen böyle. Sıradan ama saptırılmadan böyle düzgünce yazılmış bir haberde bile, en yetkili ağızdan gelen bu açıklama size herşeyi açıkça anlatır; Seçim net bir şekilde 2019’da.

Aklınızda olsun; İyi bir haberin satır aralarında daima iyi bir analizin şifreleri saklıdır. Eğer dikkatli okursanız...

Diğer Yazıları