Erdoğan'ı ABD'de protesto etmeye çalışan teröristler bakın kim çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı provoke etmek isteyen teröristler amacına ulaşamadı. Gözaltına alınan 5 PKK-YPG’liden 3’ü ABD’li. Bu provokatörlerden Kasım Mollaoğlu ise geçen mayıs ayında Washington’daki büyükelçilik rezidansı önünde bir Türk vatandaşını başından megafonla yaralayan kişi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin himayesinde düzenlenen, “Türk Amerikan ve Amerikalı Müslüman Toplumuyla Buluşma” programını provoke etmek isteyen 5 PKK/YPG’li gözaltına alındı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, New York Times Meydanı’ndaki Marriott Marquis Oteli’ndeki buluşmada, Erdoğan konuşmaya başladıktan birkaç dakika sonra bir kişi pankart açmak istedi. Teröristler kısa sürede salondan çıkarıldı. Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı avukat Günay Evinch, Amerikan güvenlik ve gizli servis birimleriyle kurdukları temas sonucunda, söz konusu olayın ardından gözaltına alınan PKK/YPG’li terörist sayısının 5 olduğunu ve bu kişilerin polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını öğrendiklerini bildirdi.

abdli

WASHİNGTON’DA DA SAHNEDEYDİ

Evinch, güvenlik birimlerinden aldıkları bilgiye göre salonda olay çıkarmaya çalışan provokatörlerin isimlerinin “Kasım Mollaoğlu, Lucas Chapman, Robert Amos, Ateş Hüseyin ve Nicholas Johnson” olduğunu söyledi. Gözaltına alınanlardan 3’ünün ABD’li olması dikkati çekti. Mollaoğlu’nun ise mayıs ayında Erdoğan’ın başkent Washington’ı ziyaretinde büyükelçilik rezidansı önündeki izinsiz gösteride Alp Kenan Dereci adlı Türk vatandaşını başından megafonla yaralayan kişi olduğunu vurgulayan Evinch, “Bu kişilerin rezidans önündeki planları da benzerdi. Bugün başarılı olamadılar, çünkü çok iyi düzeyde güvenlik görevlimiz vardı” dedi.

TÜRKİYE ŞAPKASIYLA GİRDİ

Olayın tanıklarından birisi, PKK’lı teröristlerden birisinin salona Türkiye şapkası takıp girdiğini belirterek, “Önce Erdoğan’ı alkışlayan kimliği belirsiz protestocu daha sonra ise diğer şüphelilerle birlikte eş zamanlı protestoya başladı” dedi.

Provokatörlerin hepsinin profesyonel olduğuna dikkati çeken bir başka görgü tanığı ise, “Provoke etmeye gelenler cımbızla çekilebilecek kadar az kişiydi. Toplam katılımcı sayısı birkaç bin kişiydi. Güvenlik zaafiyeti gösterildiği çok açık” dedi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, toplantı için kişiye özel davetiye hazırlandı. Ancak salona girişte hiç kimsenin davetiyesi kontrol edilmedi. Hatta çok önceden organize edilmesi gereken davetiye işlemleri, Erdoğan salona girene kadar salon dışında sürdü. Katılımcılar yalnızca x-ray cihazından geçirilerek salona alındı.

ABD’li güvenlik müdahale etti
TASC Eş Başkanı Evinch, etkinlikte koruma görevini, Amerikan gizli servisi ile özel güvenlik firması görevlileri ve New York polisinin işbirliği halinde yürüttüğünün altını çizerek, “Gözaltına alınan kişilerle ilgili olayda sadece özel koruma görevlileri, gizli servis polisi ve New York polisi müdahil oldu” ifadesini kullandı.
Evinch, zanlıların, federal yasalara göre suç olan “halkın huzurunu bozmak”, “özel mülke izinsiz girmek” ve “devlet başkanına yönelik suçlar” kapsamında yargılanmalarını beklediklerini ifade etmişti.

Erdoğan'ı ABD'de protesto etmeye çalışan teröristler bakın kim çıktı! ile ilgili etiketler Erdoğan ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.