Erdoğan'dan net mesaj: "Gözümüzü karartır, müdahale ederiz!"

Ürdün ziyaretinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bedeli ne olursa olsun gereken müdahaleyi yaparız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün ziyaretinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

erdogan-ucak22

Afrin'de Türkiye ile hareket edebilecek aşiretler olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Oralarda terörün baskın çıkma ihtimali olursa gözümüzü karartırız. Bunun böyle bilinmesi lazım" dedi.

Afrin'in stratejik bir konumda olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı, Rusya ve İran ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Afrin'in PYD ve YPG'nin Akdeniz'e açılma projesi olduğunun da altını çizen Cumhurbaşkanı, "Türkiye olarak, Suriye’nin kuzeyinde Akdeniz’e açılacak bir terör koridoruna müsaade etmeyiz. Bedeli ne olursa olsun gereken müdahaleyi yaparız" ifadelerini kullandı.

İDLİB’DE OYUNU BOZDUK

Afrin ile birlikte İdlib’in de gündemlerinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “İdlib konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Kararlılığımız, planlarımız da belirlendiği şekilde yürüyor. Detayına girmeyeceğim. Bu olumlu gelişmelerle, olumsuz bazı hesaplar peşinde olanların oyunu da şu anda bozulmuş durumda” ifadelerini kullandı.

REFERANDUM YALNIZLIĞA ADIM

Kuzey Irak’ta referandumdan vazgeçilmesi uyarısını yineleyen Erdoğan, “Referandumu, bir çok gelişmiş ülke doğru bulmuyor. Türkiye olarak biz doğru bulmuyoruz. Dolayısıyla o tür bir adım atılması, yalnızlığa adım atmak demektir” diye konuştu.

AVRUPA’YA KARŞI SAĞLAM DURALIM

Gümrük Birliği konusunda Almanya Başbakanı Merkel’in “Güncellemeyeceğiz” açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, “Bizim kaybedeceğimiz bir şey yok. Biz yolumuza aynı şekilde devam ederiz. Önemli olan, Türkiye’nin dimdik ayakta sağlam durmayı başarmasıdır. Bunun için sağlam durmak lazım. Kılıçdaroğlu gibi durmamak lazım; onlar zaten Türkiye’nin aleyhine çalışıyor, onların kimlerle ortak hareket ettiği belli” diye konuştu. Erdoğan, "Bu fakire bu kadar saldırıyorlarsa, demek ki iyi şeyler yapıyoruz. Bizler iyi şeyler yaparak inşallah iyi neticeler alacağız. Almanya’da seçime kadar bu şekilde giderler. Seçimden sonra ya Türkiye ile yine güzel işler yapmanın yolunu ararlar ya da 2019’u beklemeye koyulurlar" dedi.

ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNDA DEĞİL

Erdoğan: Kılıçdaroğlu ‘Atatürk’ün koltuğunda oturuyor’ doğru bir tanımlama değil. Baykal’dan aldığı koltukta oturuyor. O’nun Atatürk'ün koltuğuyla ne alakası var?

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin erken seçim ile ilgili sorularına "İşimize bakalım. Erken seçim yaparsak, bu israf olur. Erken seçim israf olur. İşimize bakmamız lazım.” cevabını verdi.

İRAN PKK’YA KARŞI HAŞDİ ŞABİ’Yİ ÖNERDİ

‘İran ile ortak operasyon’ sözlerine açıklık getiren Erdoğan, “Şu anda PJAK olayı İran’ı rahatsız ediyor. Her ne kadar İran’la uyum noktasında bazı sıkıntılar olsa da, şu anda onlar da bir dayanışma içerisinde, ‘Teröre karşı mücadeleyi beraber verelim’ diyorlar. Bu Kandil’de de olur, Sincar’da da olur. Sincar'da derken Haşdi Şabi’yi ima ediyorlar. Görüşmeler sürüyor. Dışişleri, istihbarat, yetkililerimiz görüşürler; gelişmeler doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yaparız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan net mesaj: "Gözümüzü karartır, müdahale ederiz!" ile ilgili etiketler Erdoğan Afrin Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.