Erdoğan söylemişti! Dolar o sınıra çok yaklaştı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar 4 lira seviyelerine yaklaştığında bu krizde teğet geçecek demiş... Doların kısa süre sonra 3.50'nin altına gerileyeceğini söylemişti... Erdoğan'ın bu öngörüsü gerçekleşmek üzere... Doların Türk Lirası karşısındaki düşüşü bu sabah da sürdü... Dolar yeni güne 3.5567 ile başladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar 4 lira seviyelerine yaklaştığında bu krizde teğet geçecek demiş... Doların kısa süre sonra 3.50'nin altına gerileyeceğini söylemişti... Erdoğan'ın bu öngörüsü gerçekleşmek üzere... Doların Türk Lirası karşısındaki düşüşü bu sabah da sürdü... Dolar yeni güne 3.5567 ile başladı... Şu sıralarda ise 3.5585 seviyelerinden satılıyor...

Dün güne yatay başlayan Dolar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) geç likidite penceresi (GPL) borç verme faiz oranını 50 baz puan artırmasının ardından düşüşe geçti ve 3,5608'i gördü.

Küresel piyasalardaki pozitif havanın devamı ve TCMB'nin faiz kararının etkisiyle düşüş eğilimini bugün de sürdüren dolar/TL, 3,5567 ile son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi ve saat 09.50 itibarıyla 3,5585'ten alıcı buluyor.

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,46 azalışla 3,8841, sterlin/TL yüzde 0,20 düşüşle 4,5890'dan işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile ABD'deki yoğun veri akışının izleneceğini, teknik açıdan dolar/TL'de 3,50 seviyesinin önemli psikolojik destek olduğunu, 3,60 seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan söylemişti! Dolar o sınıra çok yaklaştı... ile ilgili etiketler dolar düşüyor tl dolar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.