Erdoğan İstanbul'da sürpriz yapacak!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi İstanbul ve Ankara'da 'evet' 'hayır' oylarının son durumunu yazdı. Ankara'daki seçmen davranışının Türkiye genelini yansıttığını vurgulayan Selvi, son düzlükte AK Parti'nin toparlandığını söyledi. Selvi, son bir haftayı İstanbul'a ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürprizlere hazırlandığını da kaydetti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi İstanbul ve Ankara'da 'evet' 'hayır' oylarının son durumunu yazdı. Ankara'daki seçmen davranışının Türkiye genelini yansıttığını vurgulayan Selvi, son düzlükte AK Parti'nin toparlandığını söyledi. Selvi, son bir haftayı İstanbul'a ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürprizlere hazırlandığını da kaydetti.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

Referandumda son düzlüğe giriyoruz.

Evet ve hayır cephesi en son kozlarını sahaya sürmeye başladı.

Yarış büyük ölçüde büyük şehirlerde geçecek.

Referandumda İstanbul’un ve kadınların belirleyici olması bekleniyor.

O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftayı İstanbul’a ayırdı. Erdoğan ayrıca bir gününü kadın seçmenlerle geçirecek. Cumhurbaşkanı, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin referandum programına müdahale etti. Ağırlığın büyük şehirlere verilmesini sağladı. İstanbul’a özel bir önem verdi. İstanbul’da öncelik AK Parti seçmeni oldu. Özellikle ilçelerin harekete geçirilmesini istedi. İlçelerdeki oy artışları ile İstanbul’da evet oylarının yükselmesi sağlandı.

Erdoğan’ın İstanbul’a dokunuşu olumlu sonuçlarını vermeye başladı. İstanbul’da son düzlüğe başabaş giriliyor.

ANKARA MİTİNGİNDEN İZLENİMLER

Büyük şehirlerde son durum şöyle:

İzmir’de hayırlar açık ara önde. İzmir’de 1 Kasım’da alınan oyların üzerine ne kadar çok çıkılırsa, o, başarı sayılacak.

İstanbul’da evetler yarışa geriden başlamıştı. İbre yukarı doğru çıkmaya başladı. Evet ve hayırlar eşit vaziyette.

Ankara’da ise evet oyları yükseliyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakan ilk ortak mitinglerini Ankara’da yaptı. İzlenimlerimi paylaşayım. Uzun süredir ilk kez Hipodrom’da miting yapıldı. İstanbul’da Kazlıçeşme neyse Ankara’da da Hipodrom o. AK Parti, Ankara tarihinin en kalabalık mitingini yaptı. Meydan hem kalabalık hem de coşkuluydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanı görünce morali yükseldi. Ankara’nın ilginç bir yanı var. Ankara neredeyse Türkiye ortalamasını veriyor.

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri Erdoğan yüzde 51.79

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri Ankara sonucu Erdoğan 51.31

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin oy oranı: 40.9

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin Ankara’daki oy oranı: 41.2

1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin oy oranı: 49.5

1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin Ankara’daki oy oranı: 48.8

AK Parti’nin Ankara’daki hedefi bu kez Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak. O motivasyonla çalışıyorlar.

(...)

Cumhurbaşkanı, İstanbul’da hayır çadırına girerek sürpriz yapmıştı. Bunun geri dönüşümleri olumlu olmuş. Erdoğan, stratejistlerle değerlendirmesinde hayır çadırını ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini ifade etmiş. Kurmayları da hayır çadırını ziyaretinin olumlu bir algıya neden olduğu değerlendirmesini yapmışlar. “Ziyaretiniz iyi oldu. Hayır çadırına girip oradakilerle hayırı tartışan bir Cumhurbaşkanı profili ortaya koydunuz. Bu sizin sahiciliğinizi yansıtması açısından yararlı oldu” demişler. Özgüveni ve kucaklayıcı bir tutumu yansıtması açısından hayır çadırını ziyaret, olumsuz algının kırılmasını sağlamış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür sürprizler yapacak. Ancak bunlar önceden planlanarak değil doğaçlama bir şekilde gerçekleşecek.

Erdoğan İstanbul'da sürpriz yapacak! ile ilgili etiketler Erdoğan İstanbul Ankara referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.