Erdoğan, CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun peşini, bırakmıyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin yeni İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun attığı tweetlerin yargıya taşındığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Vefat etmiş anacığıma yönelik galiz küfürleri burada zikretmekten hicap duyacağım" dediğini hatırlatan Selvi, "Kaftancıoğlu annesiyle ilgili tweet nedeniyle Erdoğan’dan özür dilemişti. Kaftancıoğlu’nun özrü kendisini kurtarmaya yetmedi" diye belirtti.

Selvi, Erdoğan'ın Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtığını ifade ederken, "Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi" diye belirtti. Ayrıca Selvi, Erdoğan'ın Kaftancıoğlu hakkında bir de "Cumhurbaşkanı’na hakaret" gerekçesiyle kamu davası açılması talebinde bulunduğunu aktardı.

canank-erdogan

Selvi, Bilal Erdoğan'ın da Kaftancıoğlu'na tazminat davası açtığını belirtti.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yine tweet’leriyle gündemde.

Ancak bu kez kamuoyu ya da siyasetin gündeminde değil, yargının. Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurumlarını aşağılamak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlarından hakkında soruşturma açılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubunda, Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini görüntülü olarak izlettirip, sert eleştiriler yöneltmişti. Ancak, 'Vefat etmiş anacığıma yönelik galiz küfürleri burada zikretmekten hicap duyacağım' demişti. Kaftancıoğlu annesiyle ilgili tweet nedeniyle Erdoğan’dan özür dilemişti. Kaftancıoğlu’nun özrü kendisini kurtarmaya yetmedi. Erdoğan, annesi hakkında atılan yüz kızartıcı tweet’i affetmedi. Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtı. Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi.

Erdoğan bununla yetinmedi. Kaftancıoğlu hakkında bir de Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret etme gerekçesiyle kamu davası açılması talebinde bulundu. Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından 24 Ocak tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Kaftancıoğlu hakkında, TCK’nın 299. maddesine göre, 'Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret ettiği' gerekçesiyle soruşturma yapılıp kamu davası açılması talebinde bulundu.

Kaftancıoğlu’na karşı bir tazminat davası da Bilal Erdoğan’dan geldi. Necmettin Bilal Erdoğan, Kaftancıoğlu’na iki tweet hakkında toplam 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. (...)"

Erdoğan, CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun peşini, bırakmıyor! ile ilgili etiketler Erdoğan Canan Kaftancıoğlu CHP dava isyanbul tweet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.