Enerjisi sessizliğinde gizli: Münih!

Münih sessiz bir şehir. Sessizliğin içinde ise müthiş bir enerji, müthiş bir hareketlilik var!

Düzenli bir şehirle karşı karşıyayız. Arabella’da kaldım, Leonardo Otel’di otelim. Birçok şehirde hizmet veriyor otel. Şehrin merkezinde olan bir yerdeydim. Doğru bir tercih yaptığımı da altı günlük ziyretimde defalarca gördüm. Yine de karnavallar, alternatif yaşam biçimleri hız kesmeden devam ediyor burada.

munh8

Sokaklarda insanlar içkilerini içiyor, danslar ediyor, hayatın tadını çıkarıyor. Kim demiş Almanlar eğlenmeyi bilmez diye!

Avusturya duygusunu hissediyorum Münih’te. Aynı ağırbaşlılık, aynı eğlence, aynı hareket!

munh7

Münih gezimde sinema dünyasından, yazar arkadaşım Alican Sekmeç de vardı. O da Alman şehirlerini iyi biliyor.

munh4

-“Çok dilli çok kültürlü bir Avrupa şehrinde olduğunuzu her adımda hissedeceksiniz.”

Türklerin şüphesiz yoğun olduğu yerlerden biri Münih. Bavyera’nın başkenti. Çok dilli çok kültürlü bir Avrupa şehrinde olduğunuzu her adımda hissedeceksiniz.

munh3

Günlük biletlerle yolculuk yapacaksanız, taksiye ihtiyacınız olmayacak, trenler ve otobüslerle yine şehrin her noktasını keşfedeceksiniz.

munh1

Geçmişine, geleneklerine bağlı bir yerde olduğunuzu hissedeceksiniz Münih’te. Alman ruhunu yaşamak isteyenler için doyasıya eğlence var, doyasıya kültür var.

Eylül ayında yapılacak Oktoberfest kaçırılmaması gereken bir etkinlik. Milyonlar geliyor buraya. Kıyafetlerle, içkilerle, danslarla müthiş bir karnaval yaşanıyor her yıl.

munh_2

Gelir düzeyi son derece yüksek Münih’in. Metropol hissini yaşıyorsunuz. Arabalarıyla, giyimleriyle, yaşam tarzlarıyla zevkli ve mutlu görünüyorlar.

-Berlin mi Münih mi?

Berlin mi Münih mi peki? Beklentilerinize, duygu durumunuza göre iki şehir de çok şey vaat ediyor size. Her iki şehri de hayatınızın bir döneminde yaşamanız gerekiyor.

munjh6

Kahve kültürü zaten Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası, Münih’te ise çok özel kahvelerle karşılaştım. Yaptığım yolculuk son derece konforluydu, üstelik bilet fiyatları da son derece iyiydi.

Yemek yemek bir zevk Münih’te, hele de yeni tatlara açıksanız. Dünya mutfaklarını Münih’te keşfedebilirsiniz.

Birçok büyük markanın, şirketin merkezi Münih, bir yandan da müthiş bir emekçi yoğunluğu var. Münih’i yalnızca eğlenceyle anmak bu bakımdan haksızlık olur.

Almanya ile olan ilişkilerimiz tam iyileşti derken dünkü yaşanan siyasi kriz iyi olmadı.

Bu durumda siyasi önyargılardan sıyrılmak gerekiyor. Son olaylar, terör saldırıları bizleri uzaklaştırmadı, birbirimize iyice yakınlaştırdı sanki.

Avrupa’nın farklı tatlarını, farklı ruhlarını bir arada yaşamak isteyenler için Münih, sessizliği altına gizlenmiş heyecanı ve enerjisiyle sizleri bekliyor. Ajandanıza bir Münih ziyaretini mutlaka ekleyin.

BİR İÇE DÖNÜŞ HİKAYESİ: SALZBURG

Hızlı trenle geçtiğim Salzburg yeni maceralar sundu bana. Münih’in ardından güzel bir deneyimdi.

salzburg1

Mozart her yerde! Bir yaşam biçimi müjdeliyor adeta. Günlük bir biletle yepyeni bir deneyim yaşayabilirsiniz.

İkinci dünya savaşında Salzburg fazla etkilenmemiş ve devamında müthiş bir gelişme kaydetmiş. Sanat her yerde, hem geleneksel hem de çağdaş sanat.

salzburg2

Futbol takımı önemli bir parçası şehrin, adeta Türkiye gibi, taraftarları son derece ateşli.

Melankoliyi hissediyorsunuz burada, eğlence ve hareket arayanlar için değil, kendi içine dönmek isteyenler için Salzburg. Bergen gibi, Siena gibi, kendinizi iyileştirebilirsiniz burada.

salzburg4

Şirin bir kasaba ruhu var her adımda. Restoranlarıyla, gelenekleriyle, insanlarıyla sevimli.

-“Adeta bir çocuk kitabındasınız.”

Bir yandan hayat çok hızlı gibi görünüyor, bir yandansa zaman durmuş gibi. Adeta bir çocuk kitabındasınız.

salzburg5

Çok güzel hediyelik eşyalarla döneceksiniz, şimdiden uyarayım, bütçenizde özel bir bölüm ayırın sırf alışveriş için.

salzburg6

-Tuz Kalesi: Salzburg

Dünyayı gezdikçe ülkenize bakışınız da değişiyor, şehirlerinizi daha iyi anlıyor, daha iyi konumlandırıyorsunuz. Tuz ve kale sözcüklerinden oluşuyor ismi şehrin, Salzburg durağanlığıyla terapi gibi, hele de çok hareketli, kaotik bir şehirden geliyorsanız.

salzburg8

Konsept bir şehir isteyenler için, Salzburg olmazsa olmaz. Biraz da melankolinin keyfini yaşamak için. Ruhu karakteri olan bir şehirse istediğiniz, doğru yerdesiniz.

salzburg9

Diğer Yazıları