Emine Erdoğan, ALS hastaları ve yakınlarıyla buluştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ALS-MNH Derneği tarafından, Türkiye Futbol Federasyonu ev sahipliğinde TFF Riva tesislerinde organize edilen ALS Gala Gecesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ALS-MNH Derneği tarafından, Türkiye Futbol Federasyonu ev sahipliğinde TFF Riva tesislerinde organize edilen ALS Gala Gecesi’ne katıldı. Bir sinir sistemi hastalığı olan ALS (Amiyotrofik lateral skleroz) farkındalık ayı kapsamında ALS hastaları, hasta yakınları ve futbol dünyasından isimlerle bir araya geldi.

als33

BİRİMİZİN DERDİ HEPİMİZİN DERDİDİR

Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada böylesi zor bir hastalık konusunda toplumu farkındalığa çağıran çabaların takdire şayan olduğunu söyledi. 'Bu daveti aldığımda hiç tereddüt etmeden, katılmak istedim. Sıkıntılarınıza ortak olmayı arzuladım. Sıkıntılar paylaştıkça azalır. Birimizin derdi hepimizin derdidir. Elimden gelen her türlü desteği vermek üzere buradayım ve hep yanınızda olacağımı bilmenizi isterim.' dedi.

ASİL VE YÜCE RUHLARIN İŞİDİR

'ALS hastalarının sıkıntılarını hatırlamak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir.' diyerek sözlerini sürdüren Emine Erdoğan, sivil toplum, iş dünyası, devlet ve üniversitelerin bu konuda işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Devletin her türlü hasta ve engelli hizmetinde, sosyal politikaları hak eksenli bir anlayışla planladığını, kimsenin kader mağduru olmadığını, herkesin eşit haklardan yararlanması gerektiğini ifade etti. 'Bilimin açtığı yolda hastalıklara şifa aramak, bilinçli hasta bakım formasyonu kazanmak ve böylece hastaların ve yakınlarının hayatını teknoloji yardımıyla kolaylaştırmak gerekir' dedi.

als11

ALS hastalarına refakat eden hasta yakınlarını da özel olarak selamlayan Erdoğan, 'hayatı bir başkasına adamak asil ve yüce ruhların işidir' dedi.

ALS hastalarının ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmak, evlatlarının eğitim giderlerini karşılamak, sorunlarını ele almak üzere yapılan bu toplantının bir milat olması dileğini ifade ederek, tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

als22

Programda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de bir konuşma yaptı. Programın sonunda Emine Erdoğan'a, ALS hastalığına yakalanan futbolcu rahmetli Sedat Balkanlı'nın eşi Şükran Balkanlı, ALS Derneği Başkanı İsmail Gökçek ve eşi Adalet Gökçek tarafından plaket takdim edildi.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından gala yemeği ile devam etti.

Emine Erdoğan, ALS hastaları ve yakınlarıyla buluştu! ile ilgili etiketler Emine Erdoğan ALS
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.