Emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli aylıklarının ödeme döneminin Kurban Bayramı resmi tatil dönemine gelmesi nedeniyle ödemelerin erken yapılacağını açıkladı. Emekli maaşlarının ödeneceği tarih eylül ayının yaklaşması ve bayram tatil takviminin belli olmasıyla birlikte merak konusu oldu. Bayram öncesinde maaş alıp alamayacaklarını merak eden binlerce emekliyi bilgilendiren isim Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu. Peki emekli maaşları ayın kaçında ödenecek? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli aylıklarının ödeme döneminin Kurban Bayramı resmi tatil dönemine gelmesi nedeniyle ödemelerin erken yapılacağını açıkladı. Emekli maaşlarının ödeneceği tarih eylül ayının yaklaşması ve bayram tatil takviminin belli olmasıyla birlikte merak konusu oldu. Bayram öncesinde maaş alıp alamayacaklarını merak eden binlerce emekliyi bilgilendiren isim Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu. Peki emekli maaşları ayın kaçında ödenecek? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi?

Emekli maaşlarının ne zaman yatacağı bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından belli oldu. Bakan Bozdağ tarafından yapılan açıklamayla birlikte emeklilere bayram öncesi müjde geldi. Emekli maaşları bayram öncesinde yatacak ve emekliler bayrama ceplerinde parayla girebilecek.

59931760d3806c1a50975f84

EMEKLİ MAAŞLARININ YATACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Emeklimizin 3.94 milyar TL tutarındaki gelir ve aylıkları Kurban Bayramı öncesinde ödenmiş olacaktır" denildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında, 30 Ağustos ve kurban bayramları tatillerinin birleştirilerek, bayram tatilinin 10 güne çıkarılması kararı alınmıştı.

MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Bozdağ, şöyle konuştu: "Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir."

Emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu! ile ilgili etiketler emekli maaş bayram çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.